- Lo av dødsbudskapet

Da pastor Helge Fossmo fulgte sin hardt skadde nabo på sykehuset, fikk han vite at hans kone var funnet skutt og drept. Kilder hevder at han lo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UPPSALA (Dagbladet/Expressen): Med en uberørt mine ble den 32 år gamle pastoren Helge Fossmo framstilt for varetektsfengsling i Uppsala tingrätt i går.

Han blir beskrevet som veldig rolig, og ikke en mine avslørte hva han tenkte eller følte.

- Han virket verken stresset eller opprørt. Nesten som om det ikke angikk ham, sier Niclas Rislund i den svenske avisa Expressen.

Pastoren smålo også under fengslingsmøtet der det ble besluttet at han skal varetektsfengsles i to uker.

Kald i retten

Ifølge Expressens kilder skal forstanderen i Knutby Filadelfiamenighet også ha hatt andre merkelige følelsesutbrudd. Han var med i ambulansen da naboen Daniel Linde var hardt skadd. Da de ankom sykehuset, fikk Fossmo beskjeden om at hans 23 år gamle kone, Alexandra Fossmo, var funnet skutt og drept i deres eget hjem.

- Kilder forteller at han lo da han fikk dødsbudskapet, sier Rislund.

Politiets teori er at Fossmo skal ha hatt et kjærlighetsforhold til nabokona. Hun var ved å bryte sammen da hun ble framstilt for varetektsfengsling torsdag.

Gråt

- Hun gråt veldig mye og var skikkelig nervøs. Hun måtte bite seg i leppen for ikke å bryte sammen og våget så vidt å løfte blikket, sier Rislund.

Retten fant det ikke tilstrekkelig bevist at pastoren var direkte knyttet til drapshandlingene. Han ble likevel varetektsfengslet i to uker for medvirkning til drapet på kona Alexandra.

Over helga skal han i samråd med sin advokat avgjøre om kjennelsen skal ankes.

- Han er deprimert og bedrøvet over det som er skjedd de siste to dagene. Men det var ingen overraskelse at politiet fikk medhold i kravet om fengsling, sier hans forsvarer Ola Nordström til NTB.

Pastoren ventet at politiet skulle pågripe ham.

- Han er vel ikke akkurat overrasket over at han ble pågrepet og siktet i saken. Ut fra det som har stått i avisene de siste dagene, skjønte han at det var en mulighet for at han skulle pågripes, sier Nordström, som synes bevisene mot hans klient er svake. For politiet var det viktigst å få Fossmo plassert bak murene.

- Vi er fornøyd med at han ble fengslet, sa politiadvokat Elin Blank i en kort kommentar etter rettsmøtet.

Rørt

Den skadde Daniel Linde overlevde mirakuløst skudd i hodet og kroppen. Kona sitter varetektsfengslet, siktet for medvirkning og planlegging til drap ved å oppfordre til drapet på Alexandra Fossmo og drapsforsøket på sin mann, Daniel Linde. Like fullt bedyrer han hennes uskyld.

Via kvinnens advokat skal Linde ha framført en hilsen der han sier at han tror hun er uskyldig og at han vil ha henne tilbake.

Kvinnen skal ha blitt veldig rørt over meldingen.

FENGSLET: Pinsevenn-pastor Helge Fossmo (dekket til) ble i går fengslet i to uker for medvirkning til drapet på kona Alexandra. Sittende i baksetet blir han her kjørt bort fra Uppsala tingrätt. - Vi er fornøyde med at han ble fengslet, sa politiet etter rettsmøtet.