- BARE ÉN ØL: Da Donald Trump holdt tale for en forsamling i Mississippi tirsdag kveld lokal tid, brukte han deler av den på å gjøre narr av anklagene som Christine Blasey Ford har kommet med. Blasey Ford er en av kvinnene som har anklaget høyesterettskandidat Brett Kavanaugh for seksuelle overgrep. Video: CNN Vis mer

Trump på valgkampmøte:

Lo av overgrepsanklagene mot Kavanaugh

USAs president gjorde narr av anklagene om seksuelle overgrep.

NEW YORK (Dagbladet): Tidligere har USAs president, Donald Trump, gitt uttrykk for at han har et godt inntrykk av Christine Blasey Ford, som er en av kvinnene som anklager høyesterettskandidat Brett Kavanaugh for seksuelle overgrep.

Men under valgkampmøtet tirsdag kveld lokal tid i Mississippi gikk han til angrep. Han latterliggjorde både Kavanaughs anklager og sa at metoo-bevegelsen skader menn på urettferdig vis, ifølge Washington Post.

Til latter fra sine egne tilhengere angrep han Fords vitnemål i Senatet i forrige uke.

- Jeg vet ikke. Jeg vet ikke. Oppe? Nede? Hvor var det?. Jeg vet ikke. Men jeg drakk én øl. Det er det eneste jeg husker, sa Trump mens han imiterte Ford på scenen.

Se videoen øverst i saken.

- Onde mennesker

Selv gjorde Ford det veldig klart i sitt vitnemål at overgrepet skjedde andre etasje, og at hun er «100 prosent» sikker på at det var Kavanaugh som angrep henne. Samtidig erkjente hun at hun ikke husker mange detaljer om hvordan hun kom seg til og fra festen.

FBI etterforsker anklagene mot Kavanaugh denne uka, og Republikanerne i Senatet har også varslet at de vil stemme over høyesterettsnominasjonen denne uka.

Så fortsatte Trump med å fortelle publikum at menn fikk sparken fra jobbene sine etter at de ble urettmessig anklaget for seksuell trakassering.

Selv har Trump blitt anklaget for trakassering av mange kvinner. Det finnes også lydopptak hvor han skryter av å begå seksuelle overgrep.

Han hevdet også at Kavanaughs liv er ødelagt som følge av anklagene.

- De er onde mennesker, sa president så om alle som kommer med anklager mot Kavanaugh.

- Eksempel på feighet

- Et ondskapsfullt, ufint og hjerteløst angrep på doktor Christine Blasey Ford. Er det rart hun eller andre ofre for seksuelle overgrep var livredde for å stå fram? Hun er e bemerkelsesverdig eksempel på mot. Han er et eksempel på feighet, svarer Fords advokat, Michael R. Bromwich, på Twitter.

Samme kveld gikk også Trumps motstander i presidentvalgkampen, Hillary Clinton, til angrep på Kavanaugh.

Under The Atlantic Festival ble hun spurt om høyesterettskandidatens påstand om at anklagene mot ham er et «politisk angrep» fra liberale som ønsker å «ta hevn» for henne og ektemannen Bill Clinton. Hillary Clinton svarte først med å le.

- Jeg mener det fortjener mye latter, sier hun.

TALTE: Den amerikanske presidenten Donald Trump talte til FNs hovedforsamling. Under innledningen fikk han en uventet reaksjon fra publikummet. Video: AP Vis mer

For 20 år siden jobbet Kavanaugh i teamet til spesialetterforsker Ken Starr under Whitewater-etterforskningen, som ledet fram til Lewinsky-skandalen hvor Clinton ble stilt for riksrett.

- Lite overbevisende

- Jeg syntes bare det var en del av hans svært defensive og lite overbevisende presentasjon, sier Clinton.

Hun mener hun og Demokratene blir tillagt å være langt bedre til å planlegge langsiktig enn det de fortjener.

- Det er 36 år siden vi startet dette mot Kavanaugh, sier hun sarkastisk.

Samtidig mener hun Ford ga et svært troverdig inntrykk.

- Jeg syntes hun var veldig troverdig. Du må spørre deg selv: Hvorfor vil noen ville gjennomgå dette hvis de ikke mente at det var viktig informasjon å gi til Senatet? sier Clinton.

OPPRØRT: Brett Kavanaugh brøt sammen under høringen i Senatet, en høring hvor han måtte svare på overgrepsanklager framsatt av psykologiprofessor Christine Blasey Ford. Video: CNN Vis mer