Lo bort ryktene om graviditet

VOSS/KVAM (Dagbladet): Tida er ennå ikke inne for kronprinsparet til å snakke om graviditet og en mulig tronarving, men Mette-Marit og Haakon lo godt da spørsmålet kom i et kort pressemøte i Hardanger i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var et vågalt spørsmål. Vi kommer til å svare når det blir aktuelt, sa Mette-Marit.

- Vi vil bekrefte når tida er inne, sa Haakon.

- Og hvis det blir aktuelt, la Mette-Marit til.

Vil vente

Meningene blant pressefolk var delte etter svarene. Noen mente at tida ikke var inne for å bekrefte graviditet ennå, og forklarte det blant annet med at hun kanskje vil vente til hun har vært gravid i minst tre måneder. Andre mente at Mette-Marit ikke er gravid. Det forklares med at hun var kledd i trange klær, som ikke avslørte at magen hadde blitt større enn tidligere.

Det hører også med til forklaringen at dronning Sonja i helga svarte på et liknende spørsmål. Hun sa at hun ikke visste mer enn pressen gjorde om den saken.

Kronprins Haakon avviste spørsmål om Mette-Marits far og hans bokplaner.

Søte barn

Kronprinsparet innledet i går et tredagers besøk på Voss, i Hardanger og Sunnhordland. I praktfullt vær tok de seg god tid til å hilse på de yngste barna med blomster, eldre og fagfolk.

- Jeg blir begeistret av å møte folk når vi er ute på slike reiser. Vi har hatt så fint vær, og vi har møtt så søte barn, fortalte Mette-Marit til det store presseoppbudet etterpå.

- Det er en veldig fin måte å bli kjent med Norge på, sa Haakon.

Det glade kronprinsparet bekreftet igjen i går at de ønsker seg barn. De kan bare ikke si når det kommer.

Mette-Marit har slekt i Hardanger, men sa i går at hun ikke husker noe fra den gangen hun var her da hun var fem-seks år gammel. Mormoren til Mette-Marit, Brita Fosso (1904-1986) kom fra Kvam. Slektsforsker Odd Handegård sa til Bergens Tidende i går at han har funnet linjer tilbake til flere store adelsslekter. Han viser blant annet til Benkestokk-slekta, som ble giftet inn i tysk adel da Heinrich Güntenberg kom til Norge på 1500-tallet. Han spekulerer i at det kanskje er årsaken til at Mette-Marit er så populær i Tyskland. Tysk presse følger Mette-Marit og Haakon i disse dager.

Like

forelsket

Kronprinsen ble i går minnet om sitt besøk i Voss barnehage i 1977. Han fikk overrakt et bilde fra den gangen han var med far og mor til et internasjonalt skistevne i Vossafjella.

- Jeg var bare tre år gammel den gangen, og husker ingenting av det, sa Haakon.

Mette-Marit sier at hun har valgt å være forsiktig med sola i sommer.

- Jeg har forsøkt å holde meg borte fra sola, men orker ikke å være borte ifra den hele tida.

I går koste hun seg da sola skinte fra blå himmel og hun kunne se snøfjella og Folgefonna i bakgrunnen, høyt over Hardangerfjorden.

Kronprinsparet er fremdeles like forelsket, noe de viser hele tida ved å holde hverandre i hendene, stryke hverandre og gi klemmer. Under en rotur fra Hardanger Fartøyvernsenter i Nordheimsund i går fikk de applaus fra bygdefolket i båtene i nærheten da de ga hverandre en god klem.

FORSIKTIG: Haakon og Mette-Marit svarte forsiktig avvisende da de ble spurt om graviditet i går. - Vi vil bekrefte når tida er inne, sa Haakon.