LO bryter arbeidsmiljøloven

Men de ansatte er stolte av å jobbe i LO. Les hele rapporten her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arbeidstilsynet Oslo har i dag overlevert tilsynsrapporten etter sitt tilsyn med LOs arbeidsmiljø og forebyggende helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. Tilsynet har resultert i fire omfattende varsel om pålegg til LO sentralt, melder Arbeidstilsynet.

Pålegget omfatter hele virksomheten. LO har frist til 6. juli 2007 med å komme med innsigelser eller nye opplysninger til de varslede påleggene.

- Våre funn tyder på at LOs arbeidsmiljø på godt og vondt ikke skiller seg i særlig grad fra andre virksomheter. Når vi vurderer å gi pålegg betyr det at noen av de funn vi har gjort er så alvorlige at de etter vår vurdering bryter arbeidsmiljøloven, sier regiondirektør Ørnulf Halmrast i en pressemelding.

Seniorrådgiver Ola Winsvold har sammen med seniorinspektør Morten Kjerstad Larsen gjennomført tilsynet. Etter Ola Winsvolds vurdering har LO to hovedutfordringer:

- Den ene er at arbeidsgiver må legge større vekt på sitt ansvar for arbeidsmiljøarbeidet. Det andre er å oppgradere verneombudenes og arbeidsmiljøutvalgets betydning og status.

Samtidig kommer det fram at de ansatte trives. «Det ble uttrykt en betydelig stolthet over å jobbe i LO», står det i rapporten. Videre står det at de ansatte opplevde det betydelige mediafokuset som sterkt belastende:

«Mange har slitt med at det ikke var mulig å komme til ordet i media og fremstille arbeidsmiljøet utover rammen av Valla/Yssensaken.»

Les hele rapporten her!

LO bryter arbeidsmiljøloven

LO-leder Roar Flåthen og hovedverneombud i LO Børre Pettersen sier i en pressemeldign at de tar krtikken på alvor.

«LOs ledelse vil, i samarbeid med vernetjenesten og de ansattes representanter, følge opp Arbeidstilsynets fire varslede pålegg på en grundig og systematisk måte.»

Videre skriver de at LO allerede har satt i gang et arbeid for å styrke det organisatoriske arbeidsmiljøarbeidet: «I den videre prosessen vil LO holde tett kontakt med Arbeidstilsynet.»

Videre advarer de mot å kloble Arbeidstilsynets rapport til Foungnerutvalget: «Til det er å si at Fougnerutvalgets rapport omhandlet en konkret personalkonflikt, mens Arbeidstilsynets vurderinger er gjort på generelt grunnlag.»

Dagbladet.no kommer med mer.

FÅR KRITIKK:- Vi tar kritikken på alvor, skriver LO-leder Roar Flåthen i en pressemelding.