LO bryter arbeidsmiljøloven

Men de ansatte er stolte av å jobbe i LO. Les hele rapporten her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arbeidstilsynet Oslo har i dag overlevert tilsynsrapporten etter sitt tilsyn med LOs arbeidsmiljø og forebyggende helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. Tilsynet har resultert i fire omfattende varsel om pålegg til LO sentralt, melder Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynet har varslet pålegg på følgende forhold:

1. Arbeidsgiver må ivareta sin plikt til å lede og organisere arbeidet og risikovurdere arbeidsmiljøet i virksomheten slik at ledere og ansatte på alle nivå har et forsvarlig arbeidsmiljø, bla. etablere rutiner for å forebygge, avdekke og håndtere evt. konflikter og opplevelse av trakassering.

2. Arbeidsgiver skal sette i verk tiltak som sikrer at arbeidsmiljøutvalgets arbeid og vernetjenesten får status og nødvendige vilkår for å ivareta sine oppgaver.

3. Arbeidsgiver må skaffe seg oversikt og vurdere om de stillinger som LO har unntatt fra arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid oppfyller lovens vilkår. For stillinger som omfattes av arbeidstidsbestemmelsene må det iverksettes tiltak som sikrer at bestemmelsene overholdes og for de som er unntatt må de helsemessige konsekvensene av arbeidstidsordningene vurderes.

4. Arbeidsgiver må etablere rutiner som sikre at alle nyvalgte ledere som har eller har fått delegert arbeidsgiveransvar, får innføring og opplæring i hvordan ivareta arbeidsgiveransvaret.

Pålegget omfatter hele virksomheten. LO har frist til 6. juli 2007 med å komme med innsigelser eller nye opplysninger til de varslede påleggene.

- Våre funn tyder på at LOs arbeidsmiljø på godt og vondt ikke skiller seg i særlig grad fra andre virksomheter. Når vi vurderer å gi pålegg betyr det at noen av de funn vi har gjort er så alvorlige at de etter vår vurdering bryter arbeidsmiljøloven, sier regiondirektør Ørnulf Halmrast i en pressemelding.

Seniorrådgiver Ola Winsvold har sammen med seniorinspektør Morten Kjerstad Larsen gjennomført tilsynet. Etter Ola Winsvolds vurdering har LO to hovedutfordringer:

- Den ene er at arbeidsgiver må legge større vekt på sitt ansvar for arbeidsmiljøarbeidet. Det andre er å oppgradere verneombudenes og arbeidsmiljøutvalgets betydning og status.

Samtidig kommer det fram at de ansatte trives. «Det ble uttrykt en betydelig stolthet over å jobbe i LO», står det i rapporten. Videre står det at de ansatte opplevde det betydelige mediafokuset som sterkt belastende:

«Mange har slitt med at det ikke var mulig å komme til ordet i media og fremstille arbeidsmiljøet utover rammen av Valla/Yssensaken.»

Les hele rapporten her!

LO bryter arbeidsmiljøloven

LO-leder Roar Flåthen og hovedverneombud i LO Børre Pettersen sier i en pressemeldign at de tar krtikken på alvor.

«LOs ledelse vil, i samarbeid med vernetjenesten og de ansattes representanter, følge opp Arbeidstilsynets fire varslede pålegg på en grundig og systematisk måte.»

Videre skriver de at LO allerede har satt i gang et arbeid for å styrke det organisatoriske arbeidsmiljøarbeidet: «I den videre prosessen vil LO holde tett kontakt med Arbeidstilsynet.»

Videre advarer de mot å kloble Arbeidstilsynets rapport til Foungnerutvalget: «Til det er å si at Fougnerutvalgets rapport omhandlet en konkret personalkonflikt, mens Arbeidstilsynets vurderinger er gjort på generelt grunnlag.»

Dagbladet.no kommer med mer.

FÅR KRITIKK:- Vi tar kritikken på alvor, skriver LO-leder Roar Flåthen i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer