Lønnsfesten i Oslo-skolen:

LO-forbund: - Forkastelig

Utdanningsetaten har brukt millioner på lønnsøkninger, konsulentbruk og coaching. - Øker forskjellene i samfunnet, sier LO-forbund. Utdanningsforbundet sier de har påpekt problemet i mange år.

SKUFFET: Anne Finborud, leder for Skolenes landsforbund, er skuffet over lederlønningene i Utdanningstetaten. Foto: Heiko Junge / NTB
SKUFFET: Anne Finborud, leder for Skolenes landsforbund, er skuffet over lederlønningene i Utdanningstetaten. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne forrige uke fortelle at minst seks direktører i Oslo-skolen fikk store lønnsøkninger i august, uten at ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) var kjent med saken.

Og torsdag avslørte Dagbladet at etaten har bedt om ekstern bistand til 12 millioner kroner til planlegging av leseprøver i grunnskolen. Millionbruken ble begrunnet med «mangel på kompetanse» i Utdanningsetaten.

En provokasjon

Anne Finborud, leder for Skolenes landsforbund - et fagforbund i LO - rister på hodet over etatens pengebruk.

- Det er forkastelig. Jeg må virkelig si at jeg ble veldig skuffet av å lese om direktørlønninger. Det ødelegger respekten for ordningene vi har, øker forskjellene i samfunnet og svekker grunnlaget for velferdsstaten, sier Finborud til Dagbladet og fortsetter:

- På vegne av mine medlemmer må jeg si at dette er en provokasjon.

Hun synes det er uforståelig at en rødgrønt byråd har økende lederlønninger og konsulentbruk, til tross lovnader om det motsatte.

- Her er det bare å vende ryggen til. De får rette det opp, sier hun.

Nå forventer hun at byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) tar ansvar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.