Lover å kjempe:

LO-forbund klar for samordnet lønnsoppgjør

Fellesforbundet vil ha et forbundsvist hovedoppgjør til våren, men flere LO-forbund varsler kamp for et samordnet oppgjør.

KAMPKLARE: Fellesforbundets leder Jørn Eggum (t.v.) vil ha et forbundsvist hovedoppgjør til våren, men møter motbør fra blant andre Trine Lise Sundnes (i midten), som er leder i Handel og Kontor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAMPKLARE: Fellesforbundets leder Jørn Eggum (t.v.) vil ha et forbundsvist hovedoppgjør til våren, men møter motbør fra blant andre Trine Lise Sundnes (i midten), som er leder i Handel og Kontor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LOs største forbund i privat sektor, Fellesforbundet, bekreftet tirsdag at det ønsker et forbundsvist oppgjør.

- Med tanke på hva som står på spill i årets oppgjør, hadde jeg håpet at Fellesforbundet hadde landet på samme konklusjon som Handel og Kontors representantskap gjorde, sier leder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor til NTB.

Hun understreker at hun respekterer Fellesforbundets konklusjon, men varsler samtidig fortsatt kamp for et felles oppgjør.

- I Handel og Kontor jobber vi videre ut fra den marsjordren vårt representantskap har gitt oss. Vi fortsetter å jobbe for at det blir et samordnet oppgjør med forbundsvise tilpasninger, sier Sundnes.

Handel og Kontor er LOs tredje største forbund med over 70 000 medlemmer.

- Fortsetter jobben

Også EL og IT Forbundet er blant LO-forbundene som har varslet at de ønsker samordnet oppgjør. Kampen for det vil fortsette, varsler forbundsleder Jan Olav Andersen.

- Vi respekterer at forbundene har ulike innganger og prioriteringer. LO skal til slutt lande på et felles ståsted, så vi fortsetter jobben for våre prioriteringer, sier han til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer