LO-forbund mener Norwegian flyr ulovlig

Risikerer politianmeldelse for å la utenlanske besetninger fly norskregistrerte fly.

- ULOVLIG: «Etter hva vi kjenner til har Norwegian siden 16. juni 2015 brukt flyvende personell uten oppholdstillatelse i Norge i strid med utlendingsforskriften», skriver LO-advokat Imran Haider til Utlendingsdirektoratet. Advokaten opptrer på vegne av Norsk Cockpit Forbund, her representert av lederen Rune Sundland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
- ULOVLIG: «Etter hva vi kjenner til har Norwegian siden 16. juni 2015 brukt flyvende personell uten oppholdstillatelse i Norge i strid med utlendingsforskriften», skriver LO-advokat Imran Haider til Utlendingsdirektoratet. Advokaten opptrer på vegne av Norsk Cockpit Forbund, her representert av lederen Rune Sundland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seks av Norwegians Boeing Dreamliner-fly ble i sommer omregistrert til Norge, men flyr fortsatt med thailandske/amerikanske besetninger.

Det mener LO-forbundet Norsk Cockpit Forbund er i strid med loven.

- Vi kommer fortløpende til å vurdere en politianmeldelse, sier lederen Rune Sundland til Dagbladet.

Ny flanke Ifølge ham kan beslutningen bli tatt på et styremøte 24.-25. august - eller enda før hvis LO-forbundet finner «klokkerene beviser».

Med Norsk Cockpit Forbunds trussel er en ny flanke åpnet i striden om Norwegian-sjef Bjørn Kjos' prestisjeprosjekt framfor noe:  Langdistanseflygningene til USA. I snart to år har Norwegians irske datterselskap strevd med å få en tillatelse fra det amerikanske Transportdepartementet (DOT).

Søknaden har møtt innbitt motstand fra andre flyselskaper og fagforeninger som frykter at Norwegians bruk av bemanningsselskaper i blant annet Singapore skal underminere amerikanske og europeiske arbeidslivsstandarder.

Nå ser det ut til at heller ikke en omregistrering av flyene til Norge vil gi noen smertefri løsning på problemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer