LO-forbund politianmelder Norwegians bruk av asiatiske besetninger

- Må prøve å få sysselsatt Europa, mener Norsk Cockpit Forbunds leder Rune Sundland.

PÅ POLITIETS BORD: Norwegians bruk av asiatiske mannskaper på sine norskregistrerte langdistansefly av typen Boeing Dreamliner havner på politiets bord. Norsk Cockpit Forbunds leder Rune Sundland leverer kommende uke inn en politianmeldelse. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ POLITIETS BORD: Norwegians bruk av asiatiske mannskaper på sine norskregistrerte langdistansefly av typen Boeing Dreamliner havner på politiets bord. Norsk Cockpit Forbunds leder Rune Sundland leverer kommende uke inn en politianmeldelse. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Norwegian i sommer omregistrerte seks Boeing 787 Dreamliner-fly til Norge, men beholdt asiatiske/amerikanske besetninger, mener LO-forbundet Norsk Cockpit Forbund at flyselskapet bryter loven.

- Vi har vedtatt at vi kommer til å gå til politianmeldelse, sier lederen Rune Sundland. Han sier at anmeldelsen vil bli innlevert i løpet av kommende uke.

For knappe tre uker siden sa han til Dagbladet at forbundet «fortløpende» vurderte en anmeldelse.

- Klare beviser Forbundets jurister mener norskregistrerte fly er å anse som norsk territorium og at det dermed kreves besetninger med gyldig norsk oppholdstillatelse - selv om flyene brukes utenfor Norge.

- Bevisene er ganske klare, og Norwegian har jo innrømmet at de bruker utlendinger, sier Sundland.

Ifølge Luftfartstilsynet må det avgjøres i forhold til hver enkelt lov om et norskregistrert fly er å anse som norsk territorium. Utlendingsdirektoratet opplyste i midten av august å være i gang med undersøkelser i saken.

- Urimelig Dreamliner-flyene brukes i Norwegians langdistanseflygninger, som er Norwegian-sjef Bjørn Kjos' prestisjeprosjekt framfor noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.