Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO-forbund vil forby vikarbyråer

VIL HA FORBUD: LO-forbundet Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) vil ha forbud for vikarbyrået i blant annet fiskeforedlingsindustrien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL HA FORBUD: LO-forbundet Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) vil ha forbud for vikarbyrået i blant annet fiskeforedlingsindustrien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) ønsker å forby vikarbyråer. Innleiepraksisen minner om fagforeningsknusing, sier leder Jan-Egil Pedersen.

Pedersen sier til Klassekampen at arbeidskraften som blir innleid, spesielt fra Øst-Europa, er livredde for å organisere seg, fordi flere av dem som gjør det blir sendt hjem. Det undergraver den norske modellen, sier han.

- Mange av måtene innleie av arbeidere praktiseres på, minner om fagforeningsknusing, rett og slett, sier Pedersen. Han viser til at Tyskland har innført et slikt forbud i byggebransjen.

- Så lenge Tyskland kan, må vi i Norge kunne ta de verste bransjene og rett og slett forby innleie, sier han. Pedersen ønsker å innføre et slikt forbud for blant annet fiskeindustrien.

- Det er ingen problem å ta inn folk ekstra, men da kan de ansette midlertidig. Hvorfor skal de ta det inn gjennom bemanningsselskaper som skal ha profitt på det? Det er det vi snakker om.

LO-forbundet NNN har landsmøte på Folkets Hus i Oslo denne uka. NNN har rundt 30 000 medlemmer og organiserer ansatte i matindustrien, blant annet bakerier, fiskeindustri, bryggerier og slakterier.

(NTB)