ENIG: Statsminister Jens Stoltenberg  (th) og nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken på den fagligpolitiske  konferansen mellom arbeiderpartiet og LO på Sørmarka i Enebakk.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
ENIG: Statsminister Jens Stoltenberg (th) og nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken på den fagligpolitiske konferansen mellom arbeiderpartiet og LO på Sørmarka i Enebakk. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

LO fornøyd med nye pensjonsordninger

De nye pensjonsordningene er mer bærekraftig og bedre tilpasset et moderne arbeidsliv, mener en fornøyd nestleder Tor-Arne Solbakken i LO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solbakken er spesielt fornøyd med at LOs representant i banklovkommisjonen fikk gjennomslag for at allerede opptjente pensjonsrettigheter skal videreføres i tråd med ordningene de hører under.

I overgangsordningene som blir foreslått, blir rettigheter som er opptjent før den nye tjenestepensjonsloven trer i kraft, videreført i kombinasjon med opptjening i ny innskuddsordning.

- De nye hybridene er vesentlig mer bærekraftige enn de gamle. De er lettere å samordne og å tilpasse et moderne yrkesliv med mange jobbskifter, sier Solbakken.

- Samtidig la vi vekt på at de gamle ytelsesordningene burde videreføres inntil videre. Særlig viktig er det å sørge for at de som har kort tid igjen til pensjonering, kan videreføre en forventet opptjening gjennom ytelsespensjonene.

Solbakken og LOs representant i kommisjonen, Eystein Gjelsvik, er imidlertid kritiske til at det ikke er tatt høyde for at folk lever lengre enn antatt. Det har ført til at det er betalt inn for lite til de gamle pensjonsordningene. LO krever at livselskapene tar ansvar for underdekningen og fyller på med pengene som mangler.

(NTB)