LO-forslag mot hensikten

Vallas LO-utspill kan gjøre folk mer skeptiske til LO. - LO må heller fortelle folk hva de kan tjene på å være organisert, sier reklamemannen Ivar Vereide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reklame-guru Ivar Vereide i Dinamo er skeptisk når han hører om Gerd-Liv Vallas forslag til å kreve kontingent av LOs gratispassasjerene.

- Jeg reagerer negativt på at hun foreslår å pålegge noen å betale medlemsavgift. Jeg mener at det er en menneskerett å velge om man vil være organisert eller ikke organisert, sier Vereide.

- Det minner meg om da jeg meldte meg ut av Statskirken og oppdaget at jeg fortsatt må betale kirkeskatt siden jeg ikke meldte meg inn i Humanetisk Forbund. LO må synliggjøre verdien av LO, de må ikke tvangsinnmelde folk. Dette kan gjøre folk mer skeptiske til LO.

Utspill uten effekt

- Det er en sukkerbit for folk hvis de får ekstra lønn og ferie for å være LO-medlem. Kanskje er det et godt utspill overfor de som er LO-organiserte. Jeg synes ikke det er et spennende utspill. LOs utfordring er å rekruttere mennesker nedover i alder, de må nå frem til dem som er mer hode-basert enn produktbasert. Da er jeg i tvil om at utspillet har noen funksjon, sier Vereide.

- Valla må vise at hun er en leder for år 2000 og fremover.

- LO og Ap har samme problem. Den anerkjente reklame-makeren mener at LO og Arbeiderpartiet har det samme problemet:

- De vil være alene på toppen. Men dagens virkelighet er annerledes enn på 50- og 60-tallet, de må akseptere at det finnes flere aktører på samme marked.

- Er du selv organisert?

- Nei. Jeg har stor sympati for LO, men har aldri sett behov for å organisere meg. Noen må fortelle meg hvorfor folk i yrker som mitt skal være medlem i fagforeninger. Det hadde vært interessant.

<B>INGEN SUKSESS: Reklamemannen Ivar Vereide tror ikke Gerd-Liv Vallas forslag vil bli noen suksess.