LO fortsatt kritisk til Ryanair-kontraktene

Men Luftfartstilsynet fant ingen grove brudd på arbeidsmiljøloven.

RYANAIR: LO er kritisk til Ryanairs kontrakter, selv om Luftfartstilsynet ikke gant noen grove brudd på arbeidsmiljøloven da de hadde tilsyn.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RYANAIR: LO er kritisk til Ryanairs kontrakter, selv om Luftfartstilsynet ikke gant noen grove brudd på arbeidsmiljøloven da de hadde tilsyn. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luftfartstilsynet fant ingen grove brudd på arbeidsmiljøloven etter tilsyn på Ryanairs norske base på Moss Lufthavn Rygge i juni. LO mener likevel at flyselskapet er en versting.

Arbeidstid LO vil ennå ikke gå med på å friskmelde det irske lavprisselskapet, skriver Aftenposten.

Årsaken er at tilsynet har notert seg at arbeidstid og matpauser ikke er omtalt i kontraktene og har gitt selskapet pålegg om å presisere dette.

LO-forbundet Handel og Kontor har sendt brev til tilsynet der de blant annet ber om å få vite om de Ryanair-ansatte som Luftfartstilsynet har snakket med på Rygge i forbindelse med arbeidet med rapporten, ble intervjuet mens Ryanair var til stede.

- Ikke verdt mye - I så fall er jo ikke rapporten mye verdt. Dessuten reagerer vi på at rapporten ikke omhandler det faktum at det er forbundet med tap av arbeidskontrakt å engasjere seg i fagforeningsarbeid, sier Handel og Kontor-leder Trine Lise Sundnes til avisen.

Ryanair har for øvrig varslet at de ikke vil innrette seg etter Luftfartstilsynets pålegg om å presisere arbeidstid og pausetid i kontraktene til sine ansatte på norsk jord.

Dette fordi de står fast ved at besetningen som har base i Norge, er underlagt irsk og ikke norsk lov.

(NTB)