Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- LO-granskningen er allerede i gang

Advokat Jan Fougner vil avlegge rapport om få uker - så lenge partene samarbeider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fougner er arbeidsretteksperten som skal lede granskningsutvalget som er oppnevnt av LOs sekretariat. Utvalget består i tillegg av førstelagmann i Borgarting, Nils Erik Lie og jusprofessor Kristin Normann.

På en pressekonferanse i ettermiddag understerket Fougner at de tre granskerne har fått frie tøyler.

- LO har valgt å overlate tolkningen og avgrensningen av mandatet til utvalget, og vi skal belyse alle sider. Vi legger stor vekt på objektivitet og uavhengighet, sier advokaten.

Han gjorde det samtidig klart at han vil ta oppfordringen om å være rask på alvor.

- Arbeidet har allerede begynt, og vi har hatt de første samtalene med partenes advokater for å avtale videre møter. Vi må få opplysninger fra alle involvert på en måte som gjørt at vi kan holde det tempoet vi ønsker. Dette vil ta noen uker, men ikke mange, konstaterer utvalgslederen, som legger til grunn at det nå er de rettslige sidene av den betente konflikten som nå skal avklares.

- Dette er et arbeid som kan få stor betydning for de involverte, og vi vil legge oss tettest mulig opptil de rettsprinsipper Norge har, sier Fougner.

Advokaten innser at utvalget vil bli utsatt for enorm medieoppmerksomhet, men uttalte i dag at ingen av medlemmene vil kommentere saken framover, før rapporten foreligger. Fougner vurderer å knytte til seg andre eksperter på relevante felt i tillegg til selve utvalget.

UAVHENGIG: Advokat Jan Fougner lover en objektiv og grundig granskning der alle parter får komme til orde. Foto: SCANPIX
UAVHENGIG: Advokat Jan Fougner lover en objektiv og grundig granskning der alle parter får komme til orde. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!