Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO i Rogaland nekter Hadia Tajik å tale 1. mai

Ap-nestleder Hadia Tajik skulle etter planen holde 1. mai-tale i Haugesund og Sauda, men Nord-Rogaland LO sa mandag at hun ikke får komme.

Foto: Andreas Lekang
Foto: Andreas Lekang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er den omstridte Acer-saken, bekrefter styreleder Geir Allan Stava i Nord-Rogaland LO overfor VG.

– Det kom opp et forslag om at man ikke ønsket noen fra ledelsen i Ap som taler, på grunn av behandlingen av Acer-saken. Ved voteringen ble det 5–2 mot at hun skulle få tale, sier Stava, som selv er SV-er.

De fem som stemte mot at Tajik skulle tale, har alle bakgrunn fra Arbeiderpartiet, mens hun fikk støtte fra de to med tilknytning til SV.

Nestleder i styret, Steffen Høiland, sier til VG at det er stor frustrasjon blant de tillitsvalgte og partimedlemmene i Ap etter partiledelsens behandling av Acer-saken og tilknytningen til EUs energiunion.

– Vi opplever at ledelsen trosser LO, 120 ordførere og en massiv motstand både i partiet og fagbevegelsen. Da er det viktig for oss å synliggjøre frustrasjonen. Dette har ingenting med personer å gjøre, men et signal til ledelsen om at vi ikke liker å bli overkjørt. De var heller ikke villige til å lytte til LO og forslaget om i det minste å utsette saken. Det er så arrogant at det ikke bør få gå upåaktet hen, sier Høiland til avisen.

(NTB)

ACER: Da Stortinget til slutt fikk flertall for Acer, var det med et dypt splittet Arbeiderparti. Her forklarer Lars Thue hva Acer handler om og hvorfor det skaper slik splid. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!