Corona-krisa: 3,75 milliarder i nødhjelp til kommunene

LO-krav til kommunene:
Unngå permitteringer

LO-giganten Fagforbundet gleder seg over krisemilliarder til kommunene og forventer at permitteringer av ansatte nå ikke kommer på tale.

ENIGE: Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier det er nødvendig med særlige tiltak for å holde farten oppe i norsk økonomi. Sammen med regjeringspartiene og de tre rødgrønne partiene Ap, Sp og SV presenterte hun coronakrisas tredje tiltakspakke på Stortinget tirsdag. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har nå et krystallklart krav til kommunene: De må ikke permittere ansatte! Hver dag ser vi at det er et stort og økende behov for arbeidskraft i kommunene, særlig innen helse og omsorg, sier Fagforbundets leder Mette Nord til Dagbladet.

Fagforbundet - LOs største forbund - organiserer nærmere 400 000 arbeidstakere i offentlig sektor. Budskapet deres er tydelig: Behold alle de ansatte i kommunen på jobb:

- Vi er positive til at våre medlemmer skal trå til der det trengs, og til at ansatte må utføre oppgaver de vanligvis ikke gjør. Da forventer vi også at de ikke permitteres, sier Nord.

Fikk milliarder

Tidligere i dag presenterte et bredt flertall på Stortinget den tredje krisepakka for norsk økonomi under coronakrisa. Tiltakene omfatter akutt pengehjelp på 3,75 milliarder til kommunene og rammetilskudd på 1 milliard til fylkeskommunene.

Styreleder Bjørn Arild Gram i kommuneorganisasjonen KS er glad for pengestøtten, men sier det også er behov for tydelige forsikringer fra Stortingets side.

- Kommunene opplever inntektsbortfall, skattesvikt og utgiftsøkninger. Det er svært positivt at deler av dette nå kompenseres, men kommunene må få eksplisitte garantier om at alle de samlede utleggene for året vil bli dekket inn. Det er det viktigste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer