Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

LO: Lærerstreiken må løses denne uken

Partene i lærerstreiken må finne en løsning denne uken for å unngå storstreik ved skolestart, mener LO.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Nå nærmer vi oss skolestart, og nå nærmer vi oss tidspunktet da vi eventuelt har en opptrapping av en streik som til nå har pågått ganske stille og rolig. Hvis partene skal kunne komme fram til det, må man starte jobbingen nå. Her ligger et tungt ansvar på KS, sier LOs nestleder Arne Solbakken til NRK.

Et planlagt stormøte mellom partene i lærerkonflikten skulle finne sted denne uken, men ble avlyst. Årsaken er at ingen har noe å si til hverandre, ifølge NRK.

Men mandag møttes Utdanningsforbundet, Norsk Lektorlag og arbeidsgiverne i KS hos Riksmekleren for å drøfte situasjonen. Partene ble ilagt munnkurv etter møtet, og KS' forhandlingsleder Per Kristian Sundnes vil derfor ikke kommentere saken. Riksmekler Nils Dalseide opplyser på sin side at han personlig nå bistår mekler Reidun Wallevik i arbeidet med å unngå streik.

- Vi gjør alt som er mulig for å bidra til å finne en løsning, sier Dalseide.

Solbakken i LO mener det er behov for politisk drahjelp for å unngå opptrapping av streiken, der 36 lærere hittil er tatt ut. Ifølge Aftenposten mener kilder i organisasjonene at de godt kan tenke seg større engasjement fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), men ikke noe som smaker av tvang.

(NTB)