LO-leder Hågensen advarer regjeringen

LO-leder Yngve Hågensen advarer Bondevik-regjeringen mot å gripe inn i lønnsoppgjøret. I sin 1. mai-tale på Youngstorget i Oslo viste LO-lederen til at offentlig sektor brøt lønnsforhandlingene torsdag, i både stat og kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er ikke dramatisk i seg selv, men det blir dramatisk hvis arbeidsgiverne står på 3,5 prosent og profilen som er lagt i tilbudet blir videreført av arbeidsgiverne. Da blir det konflikt, sa Hågensen.

Han minnet om at ved lønnsoppgjøret i 1996 var det i alt sju konflikter innenfor LO/NHO-området. Den lengste varte i åtte og en halv uke.


Tar ansvar

- Ingen av konfliktene ble stoppet av regjeringen med tvungen lønnsnemnd. Partene måtte selv ta ansvar. De tre partiene Bondevik-regjeringen er utgått av, har tidligere hatt klare motforestillinger av prinsipiell art mot regjeringsinngrep mot lovlige konflikter. Jeg forutsetter at de samme prinsipielle holdninger ligger der i regjeringsposisjon, sa Hågensen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer