LO-leder: Ingen tvil om at budsjettet kan sette kronekursen i fare

Øker oljepengebruken med 10 milliarder. Også Venstre bekymret.

ØNSKET MER TIL Å BEKJEMPE LEDIGHETEN: LO-leder Gerd Kristiansen, her sammen med og Ap-leder Jonas Gahr Støre i Vandrehallen på Stortinget. Begge er kritiske til regjeringens bruk av oljepengene. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ØNSKET MER TIL Å BEKJEMPE LEDIGHETEN: LO-leder Gerd Kristiansen, her sammen med og Ap-leder Jonas Gahr Støre i Vandrehallen på Stortinget. Begge er kritiske til regjeringens bruk av oljepengene. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finansminister Siv Jensen la i revidert nasjonalbudsjett fram en tiltakspakke på 900 millioner for å bekjempe arbeidsledigheten på Sør- og Vestlandet.

Dette kommer i tillegg til tiltakspakken på 4,2 milliarder fra i høst, men er ikke nok til å imponere LO-leder Gerd Kristiansen.

Hun sier til Dagbladet at hun ønsket seg kraftigere tiltak mot ledigheten.

Samtidig frykter hun at regjeringen, som legger opp til en økt bruk av oljepenger på 10 milliarder, kan påvirke den lave kronekursen som har vært viktig for å holde hjulene i gang i norsk økonomi.

- Det er ikke tvil om at når de bruker såpass mye mer oljepenger enn anslaget vil de kunne sette kronekursen i fare, og igjen fastlandsøkonomien i fare. Disse tingene henger jo sammen, sier LO-lederen.

- 900 millioner holder ikke Samtidig er LO-lederens hovedbudskap at det trengs kraftigere lut mot ledigheten. LO-lederen har tidligere ønsket seg en tiltakspakke på 5 milliarder i år og neste år.

- Vi har etterlyst kraftige tiltak mot ledighetssituasjonen. Pluss minus 900 millioner holder ikke. Vi er i en så krevende situasjon i arbeidslivet i dag, med både rekordhøy ledighet og samtidig en utfordring med at sysselsettingen går ned, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer