LO-ledere ville ikke streike - dro til Afrika

Resultatet av LO-NHO-oppgjøret har utløst en storm av kritikk. LO-ledelsen innrømmer at de ikke er fornøyd, men de ville ikke ha noen streik nå. Med Yngve Hågensen i spissen, dro de i går kveld til Sør-Afrika for å delta i verdenskongressen i Den frie faglige internasjonale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kunne man høre påstander om at det ikke var streikevilje hos LO-ledelsen under meklingsinnspurten natt til lørdag fordi de ikke ville gå glipp av turen til Sør-Afrika.

- Jeg er nokså forundret over at dette resultatet er godtatt. Selv ville jeg aldri stemt ja for et så dårlig forslag, sier lederen i Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere, Oddrun Remvik, til Dagbladet. Det er ikke aktuelt for offentlig sektor å godta et så elendig lønnsoppgjør.

- Jeg forstår at dette resultatet skaper en betydelig opposisjon. Det er forferdelig uheldig, sier Remvik.

At LO-ledelsen også har reist til Sør-Afrika, gjør ikke situasjonen bedre.

Viktig

- Jeg vil ikke kritisere dem. Det internasjonale arbeidet er svært viktig. Tidspunktet for reisen er selvfølgelig uheldig, men ledelsen kan nås på telefon, sier Remvik.

- Rømmer Yngve Hågensen fra problemene?

- Nei, men det kan jo hende det blir litt urolig når han kommer hjem, sier lederen i Norsk Transportarbeiderforbund, Per Østvold, til Dagbladet. Han forstår at en slik reise nå kanskje kan vekke harme blant enkelte, men mener det er ufint å bruke det mot ledelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer