- LO-lederen antisemitt, mener pastor

- LO-leder Gerd-Liv Valla kan ikke være annet enn antisemitt, hevder den kontroversielle pastoren Enevald Flåten i menigheten Levende Ord i Bergen, etter Vallas 1.mai-oppfordring om boikott av israelske varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Gerd-Liv Valla var torsdag ikke tilgjengelig for kommentar. Men informasjonssjef Jenny Ann Hammerø i LO viser til at Gerd-Liv Valla i sin 1. mai-tale sa meget klart at LOs mål ikke er å straffe det israelske folk. Det er Sharon-regjeringen som står i tiltaleboksen. Vårt mål er fred i Midtøsten.

- Det finnes bare en vei til fred, og det er at israelere og palestinere får leve side om side innenfor trygge grenser, sa LO-lederen i sin 1. mai-tale.

Uttalelsen fra Flåten kommer i et TV-program som menigheten i neste uke skal sende på samme frekvens som NRK2 sender sine programmer.

- Gerd-Liv Valla bygger opp under jødehat. Jeg kjenner igjen noe av den samme ånd fra det som skjedde under den annen verdenskrig, sier Flåten. For disse uttalelsene høstet han kraftig applaus fra de av menighetens medlemmer som var til stede da opptaket av TV-programmet ble gjort i menighetens lokaler torsdag formiddag.

Generalsekretær Karl Johan Hallaråker i Indremisjonsforbundet sier i det samme programmet at Gerd-Liv Valla gjennom sin 1. mai-tale nører opp under jødehat.

- Aldri har jeg kjent en frysning av en LO-tale før i går. Jeg håper at LO-medlemmer over hele landet vil reise seg i protest mot LO-lederens tale. I sin tale gikk Valla inn for merking og boikott av israelske varer. Fra historien kjenner vi et slikt krav om at jødisk eiendom, varer og personer skulle merkes, sier Hallaråker.

Brev til Annan

Pastor Flåten har sendt et brev til FNs generalsekretær Kofi Annan med krav om at Terje Rød-Larsen straks blir avsatt som FN-representant i Midtøsten. -Som en av de største frimenigheter i Norge vil vi uttrykke vår mangel på tillit til Terje Rød-Larsen, skriver Flåten i brevet.

I TV-programmet hevdet Flåten at Terje Rød-Larsen har utspilt sin rolle som fredsmekler i Midtøsten.

- Han kan nå bare være en talsmann for Yasser Arafat og palestinerne, mener pastor Flåten.

Pastor Flåten har også tidligere gjort seg bemerket med kontroversielle utsagn. Blant annet vakte han storm da han sa at «griser vet bedre enn homofile», i en av menighetens tidligere tv-programmer.

Du kan lese mye mer om pastor Flåten hos Bergensavisen (BA)

(NTB/Dagbladet.no)

<B>1. MAI:</B> Værgudene var ikke på LO-leder Gerd-Liv Valla sin side da hun onsdag for første gang som LO-leder holdt 1. mai-talen på Youngstorget i Oslo. <br>Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX <BR>