VETO?: EUs vikarbyrådirektiv ble vedtatt i 2009, og Norge skal innføre direktivet, med mindre regjeringen benytter reservasjonsretten i EØS-avtalen. Nå åpner LO-leder Roar Flåthen for et veto mot direktivet. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
VETO?: EUs vikarbyrådirektiv ble vedtatt i 2009, og Norge skal innføre direktivet, med mindre regjeringen benytter reservasjonsretten i EØS-avtalen. Nå åpner LO-leder Roar Flåthen for et veto mot direktivet. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer

LO-lederen åpner for vikar-veto

De fleste i LO krever veto mot EUs omstridte vikardirektiv, noe LO-leder Roar Flåthen åpner døra for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg deler uroen som er ute blant medlemmene. Nå blir det en ny behandling av vikarbyrådirektivet i LO. Det blir en omfattende høringsrunde, og det er sendt ut brev til forbundene om det allerede, sier LO-leder Roar Flåthen til Klassekampen.

Flåthen sier samtidig at det er viktig for LO å være i forhandlingsposisjon til å få gjennom reguleringer.

EUs vikarbyrådirektiv ble vedtatt i 2009, og Norge skal innføre direktivet, med mindre regjeringen benytter reservasjonsretten i EØS-avtalen.

Direktivet skal sikre likebehandling mellom innleide arbeidstakere og fast ansatte. Dessuten skal vikarbyråer anerkjennes som arbeidsgivere.

Mens Arbeiderpartiets stortingsgruppe har anbefalt at direktivet implementeres i Norge, krever regjeringspartner SV veto. Åtte av ti medlemmer i LOs forbund krever det samme.

Senest onsdag vedtok Transportarbeiderforbundet enstemmig at de vil ha en ny behandling av det omstridte direktivet i LO.

Forbundet mener LO må si nei.

(NTB)