LO-lederen ber velgerne stemme SV

LO-leder Gerd Kristiansen ber vestlendinger være taktiske ved stortingsvalget.

LIKER AUDUN: LOs leder, Gerd Kristiansen, oppfordrer velgerne i Hordaland til å sørge for at SV-leder Audun Lysbakken kommer inn på Stortinget.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
LIKER AUDUN: LOs leder, Gerd Kristiansen, oppfordrer velgerne i Hordaland til å sørge for at SV-leder Audun Lysbakken kommer inn på Stortinget. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dere vestlendinger, dere må sørge for å få han Audun inn på tinget, sa Kristiansen fra scenen på Torgallmenningen lørdag.

Tidligere har LO oppfordret velgerne til å stemme rødgrønt, og før den rødgrønne regjeringen samlet seg, var Arbeiderpartiet anbefalingen. Det er taktiske grunner til at hun nå ber velgerne støtte opp om Audun Lysbakkens parti, skriver Bergensavisen.

 

- Målingene viser at det er mye som tyder på at kampen om sistemandatet i Hordaland står mellom Audun Lysbakken og en fra Høyre. Derfor er det nødvendig å trekke SV spesielt fram. Hele det rødgrønne prosjektet avhenger av at SV kommer over sperregrensen, sier Kristiansen til avisen.

- Du kan gjerne si at rådet er taktisk. Men resultatet vi ønsker er politisk. Vi ønsker at de rødgrønne skal styre, understreker hun. (NTB)