LO-lederen får kritikk for kjøp av billigtenner

Dro til Ungarn.

FÅR KRITIKK: LO-leder Gerd Kristiansen får kritikk fra Tannlegeforeningen fordi hun ikke støttet norske tannleger, men i stedet dro til Ungarn for å få billig tannbehandling.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
FÅR KRITIKK: LO-leder Gerd Kristiansen får kritikk fra Tannlegeforeningen fordi hun ikke støttet norske tannleger, men i stedet dro til Ungarn for å få billig tannbehandling. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LO-leder Gerd Kristiansen får kritikk fra Tannlegeforeningen fordi hun ikke støttet norske tannleger, men i stedet dro til Ungarn for å få billig tannbehandling.

- Vi ser at LO-lederen er bekymret for sosial dumping og kostnadsjag i andre bransjer, men når det kommer til hennes egne tenner, velger hun billigløsningen i utlandet. Signaleffekten er negativ når folk i ledende posisjoner ikke vil støtte opp om norske arbeidsplasser og næringsliv, sier kommunikasjonssjef Morten Rolstad i Tannlegeforeningen til Dagens Næringsliv.

I Dagbladet forrige lørdag fortalte Kristiansen at hun for tre-fire år siden dro til Ungarn for behandling etter å ha fått tannkjøttsykdommen periodontitt som følge av røyking.

Spesialist i periodontitt, Arnt Helge Dybvik i Sandefjord, mener det er helt greit at vanlige folk tar turen til lavkostland.

- Men når folk i høye posisjoner fronter slike billigbehandlinger, undergraver det norske arbeidsplasser. Og så er det dobbeltmoralen: Gerd Kristiansen kritiserer Norwegian for benytte utenlandske ansatte på lavere lønninger og andre ordninger enn i Norge. Men når det kommer til sine egne tenner og egen økonomi, er hun seg selv nærmest og aksepterer ikke det norske kostnadsnivået, sier Dybvik.

Kristiansen ønsker ikke å kommentere uttalelsene eller svare på spørsmål om saken. LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø opplyser at Kristiansens hensikt med å fortelle om saken var å påpeke behov for å styrke det offentlige ansvaret for folks tannhelse.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer