LO-lederen frykter de blåblå

Gerd Kristiansen er skuffet over KrF.

BEKYMRET: LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
BEKYMRET: LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Gerd Kristiansen sier hun frykter en allianse mellom de blåblå og Venstre i arbeidslivspolitikken.

LO-lederen er skuffet over Kristelig Folkeparti og frykter at det skal danne seg en allianse i arbeidslivspolitikken mellom Høyre, Frp og Venstre, mens KrF er parkert på sidelinjen.

- Det er påfallende at KrF ikke ville påvirke utviklingen i arbeidslivet. Det eneste de har satt sitt preg på, er å sette tilbake likestillingsutviklingen, det gjorde de ettertrykkelig ved å gå inn for å redusere pappakvoten i foreldrepermisjonsordningen, sier Gerd Kristiansen til Dagsavisen.

LO-lederen hadde håp om at KrF skulle bruke mer krefter på arbeidslivet i de borgerlige sonderingene. Av de fire partiene har KrF den beste arbeidslivspolitikken, sett med LOs øyne.

Mangelen på arbeidslivspolitikk i samarbeidsavtalen gjør at arbeidslivsorganisasjonene har fulgt regjeringsforhandlingene med argusøyne

- Det er bemerkelsesverdig at det nesten ikke var arbeidslivspolitikk i firepartierklæringen. Om det er uttrykk for at de ikke er blitt enige eller ikke, blir bare spekulasjoner, sier Unio-leder Anders Folkestad til Dagsavisen.

Gerd Kristiansen peker på arbeidstidsbestemmelser og midlertidige ansettelser som mulige stridstemaer, men sier at hun ikke forventer store endringer.

- Torbjørn Røe Isaksen var veldig frampå i valgkampen med at de ikke kommer til å gjøre de store endringene, sier hun og legger til at LO vil slåss for sin politikk uansett hva som måtte komme i regjeringserklæringen.

(NTB)