IKKE DØDSSTRAFF: LO-leder Roar Flåthen er glad for at det ikke er dødsstraff i Norge. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
IKKE DØDSSTRAFF: LO-leder Roar Flåthen er glad for at det ikke er dødsstraff i Norge. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

LO-lederen mener Breivik aldri må løslates

- Mange er redde, sier Roar Flåthen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsorganisasjonens leder Roar Flåthen mener at terrorsiktede Anders Behring Breivik aldri må få slippes på frifot.

Debatten etter rapporten som konkluderer med at Breivik er utilregnelig og ikke kan straffes, er foruroligende og uverdig, mener Flåthen.

- Vi har heldigvis ikke dødsstraff her i landet. Men det må ikke bety at vi ikke kan straffe slike grusomme handlinger, sier Flåthen til Dagbladet.

Det er viktig å vise at rettsstaten fungerer, men usikkerheten som er skapt i det siste, kan vi ikke leve med, mener Flåthen.

- Nå er det skapt usikkerhet. Mange er redde. Det spekuleres i om han kan komme ut etter seks år. Det vil være helt uakseptabelt i det norske samfunnet og undergrave vår rettsoppfatning. Det er ikke psykiatere og psykologer som skal dømme, sier Flåthen.

Flåthen vil aldri at Breivik skal få gå som en fri mann på gata.

- Hvis han ikke får den straffen han fortjener, vil det være en hån mot alle berørte. Den mannen må aldri komme ut igjen. Det vil være en hån mot dem som mistet livet og mot de etterlatte, og vil aldri bli akseptert i det norske samfunnet, sier Flåthen.

(NTB)