LO-lederen mener søndags­barnehager tvinges fram dersom regjeringen får gjennomslag

- Ikke en utvikling vi ønsker.

SKEPTISK: Dersom regjeringen får gjennomslag for å la butikker holde åpent på søndager, vil det tvinge fram et behov for søndagsåpne barnehager, advarer LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKEPTISK: Dersom regjeringen får gjennomslag for å la butikker holde åpent på søndager, vil det tvinge fram et behov for søndagsåpne barnehager, advarer LO-leder Gerd Kristiansen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom regjeringen får gjennomslag for å la butikker holde åpent på søndager, vil det tvinge fram et behov for søndagsåpne barnehager, advarer LO-leder Gerd Kristiansen.

- Hvis et borgerlig flertall tvinger gjennom søndagsåpne butikker, vil vi fort få krav om søndagsåpen barnehage og SFO, sier LO-lederen til VG.

En gjennomgang av høringsrunden som Naturvernforbundet har gjennomført, viser at det er massiv motstand mot regjeringens plan. Også Kristiansen og LO er motstander. Dersom foreldre må jobbe lørdager og søndager, vil det bli etterspørsel og et marked for åpne barnehager disse dagene, mener LO-lederen.

- Dette er ikke en utvikling vi ønsker. Men om det å jobbe søndag blir regelen i stedet for unntaket, må man selvsagt legge til rette for dette, sier Kristiansen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram