FORBANNET:  LO-leder Gerd Kristiansen er forbannet over at statsminister Erna Solberg og regjeringen fjerner folk fra venstresiden fra statlige styrer.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORBANNET: LO-leder Gerd Kristiansen er forbannet over at statsminister Erna Solberg og regjeringen fjerner folk fra venstresiden fra statlige styrer. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

LO-lederen raser mot regjeringen etter styreutskiftninger

- Ser ut til å gjennomføre en systematisk utskiftning av styrerepresentanter med LO- og Ap-bakgrunn, sier LO-lederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Gerd Kristiansen er svært kritisk til at statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen fjerner folk fra venstresiden fra statlige styrer.

- Erna Solbergs regjering ser ut til å gjennomføre en systematisk utskiftning av styrerepresentanter med LO- og Ap-bakgrunn. Jeg må si rett ut at jeg både er frustrert og forbannet, fordi vi har fått løfter om at det ikke skal skje, sier LO-leder Gerd Kristiansen til VG.

Hun viser til et møte med næringsminister Monica Mæland (H) etter regjeringsskiftet, der Mæland svarte at hun ikke hadde planer om å slanke de statlige styrene for folk fra LO og venstresiden.

- Nå opplever vi at den ene ryker ut fortere enn den andre, sier Kristiansen.

Tidligere LO-leder Roar Flåthen blir fjernet fra styret i Innovasjon Norge, tidligere LO-topp Ellen Stensrud skal ut av Statkraft-styret. Mangeårig stortingsrepresentant og nåværende leder av LOs næringspolitiske avdeling, Grethe Fossli, har fått beskjed om at hun skal ut av styret i Store Norske Kullkompani.

- Det er meget spesielt at de samme som har brukt mye tid og krefter på å kritisere Ap for politisk styring av styrene, nå rensker ut tillitsvalgte og politikere fra arbeiderbevegelsen, sier LO-lederen.

Statsminister Erna Solberg har etter det VG erfarer tatt grep om alle utskiftninger i statlige styrer. Både hun og Frp-leder Siv Jensen krever å bli informert om alle endringer.

(NTB)