Valgkampen 2019

LO-makt skal sikre kommunemakt

LO starter nå kampen for at flest mulig av de 930 000 medlemmene stemmer på Ap i høst. LOs muskelmakt skal sikre rødgrønn makt i kommunene.

MOBILISERER: LO starter nå valgkampen sammen med Ap for å sikre makt i kommunene i fire nye år. Når arbeidsliv kommer på dagsorden, sosial dumping og heltid/deltid ser vi at oppslutningen om Ap øker, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Han sier kommunene må være brunnmur mot høyresidens konkurranseutsetting og privatisering. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
MOBILISERER: LO starter nå valgkampen sammen med Ap for å sikre makt i kommunene i fire nye år. Når arbeidsliv kommer på dagsorden, sosial dumping og heltid/deltid ser vi at oppslutningen om Ap øker, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Han sier kommunene må være brunnmur mot høyresidens konkurranseutsetting og privatisering. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- En av fire velgere er LO-medlem. Vi kan avgjøre valget, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen til Dagbladet.

På LOs representantskapsmøte i Trondheim i dag og i morgen starter LO-lederen og Ap-leder Jonas Gahr Støre mobiliseringen i fagbevegelsen for valgseier i høst.

Støre har sagt at målet er å holde stillingen fra valget i 2015, da Ap sikret makt i 205 kommuner, inkludert i storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Målingene tyder på at Ap er et stykke unna valgseier. På Ipsos maimåling for Dagbladet får Ap 26, 9 prosent.

Men LO-lederen tror ikke det blir vanskelig å mobilisere for Ap i fagbevegelsen foran kommunevalget.

- Brannmur mot privatisering

- Kommunene er landets største arbeidsgiver. Vi vil vise til hva de rødgrønne har fått til i løpet av fire år. De har brukt innkjøpsmakt til å sette useriøse aktører på sidelinja. Vi har Oslo-modellen, Skien-modellen og andre som rydder opp og krever at ting skal være på stell.

- Rødgrønne kommuner har sikret sterkere heltidskultur i omsorgsyrker, bedre offentlig velferd og sterkere offentlige tjenester, som også ivaretar de ansattes lønns- og pensjonsvilkår. Det er ryddet opp etter høyresidas privatiseringsiver. Vaktmestere, renholdere og renovatører er tilbake i kommunen. Det meste av alt dette er helt opplagt i fare hvis høyresiden får bestemme, sier Gabrielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer