LO-måling: Bare 3 av 10 stemmer Ap

Arbeiderpartiet har mål om 50 prosent oppslutning blant LOs én million medlemmer. I en ny spørreundersøkelse utført av Rødt havner de langt bak målet - og Rødt nærmer seg.

NÆRMER SEG: Bjørnar Moxnes og Rødt får 11 prosent blant LO-medlemmene - og da er de i rute til å nå sperregrensen, ifølge Rødts egne beregninger. Jonas Gahr Støre og Ap har mål om å få støtte fra 50 prosent av medlemmene, men ligger 20 prosentpoeng bak. Foto: Terje Pedersen / NTB
NÆRMER SEG: Bjørnar Moxnes og Rødt får 11 prosent blant LO-medlemmene - og da er de i rute til å nå sperregrensen, ifølge Rødts egne beregninger. Jonas Gahr Støre og Ap har mål om å få støtte fra 50 prosent av medlemmene, men ligger 20 prosentpoeng bak. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er veldig gode tall for Rødt. 10 prosents oppslutning blant LO-organiserte er knallbra. Jeg tror det er fordi vi både er i tydelig opposisjon til den borgerlige regjeringen og fordi vi har løftet kampen mot Forskjells-Norge, for profittfri velferd og et organisert arbeidsliv, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Moxnes skal oppsummere stortingsperioden og sette farten inn i sommeren på Rødts halvårlige pressekonferanse tirsdag. Med seg i sykkelvesken fra Norstrand har han en måling blant LOs medlemmer som kan få det til å skjelve på Youngstorget.

Målingen er tatt opp 10.-20. mai av Pollstat, en leverandør til Opinion, på oppdrag fra Rødt. Det er gjennomført 649 intervjuer blant LOs medlemmer:

  • Arbeiderpartiet 30 prosent
  • Senterpartiet 13 prosent
  • SV 13 prosent
  • Høyre 11 prosent
  • Rødt 11 prosent
  • Frp 8 prosent
  • MDG 4 prosent
  • Venstre 2 prosent
  • KrF 1 prosent
  • Andre 3 prosent

Nest størst blant unge

I tillegg er det verdt å merke seg at Rødt er nest største parti blant LO-medlemmer under 30 år med 17 prosent, mens Ap er størst med 25 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer