Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO-medlemmer til Frp

Fremskrittspartiet tar over LOs yngre medlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 58 prosent av Fellesforbundets unge medlemmer snur ryggen til Arbeiderpartiet og støtter Frp, melder Aftenposten. Nestleder i Fellesforbundet, Hans-Christian Bakke, sier at de yngste medlemmene skiller seg ut fra medlemsstokken generelt, og understreker at Ap fremdeles har størst oppslutning blant alle de yrkesaktive medlemmene.

- Ser du på medlemmene våre, er 90 prosent av dem menn, de fleste med fagbrev eller grunnskole. Med andre ord typiske for det partiet, forteller Bakke til avisen.

Men den Ap-dominerte ledelsen i Fellesforbundet, LOs største forbund i privat sektor, har ingen planer om å legge om den politiske kursen.

Fellesforbundets medlemmer er hovedsaklig industri- og bygningsarbeidere. De avviker fra resten av befolkningen ved å være mer opptatt av nærings-, skatte- og avgiftspolitikk enn folk flest.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling