LO-nei til JA-parole

Parolen «Solidaritet i Europa - 10 nye land», som Europabevegelsen vil gå under, blir ikke godtatt i årets 1.mai-tog i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): LO i byen ser ikke på EU som et solidaritetsprosjekt.

Parolen er diskutert på et styremøte og blankt avvist.

«Etter vår mening strir parolen mot grunnlaget for 1.mai-demonstrasjonen. Vi ser ikke på utvidelsen av EU som et solidaritetsprosjekt», skriver LO-leder Arne Byrkjeflot til Europabevegelsen.

- Vi synes vi har formulert en parole som passer veldig godt i et 1.mai-tog. Utvidelsen av EU er et av de mest konkrete og visjonære solidaritetsprosjekt som har vært i vår verdensdel, sier Trygve Lægreid, leder i Europabevelsen i Sør-Trøndelag, til Dagbladet.no.

Tog mot EU

- 1.mai-toget er mot EU. Europabevegelsen har før aldri søkt om å få være med. Dette er bare et utspill for å komme i media, mener LO-leder Arne Byrkjeflot.

Når det gjelder utvidelsen av EU, påpeker han at de åtte landene i Øst-Europa ikke får de samme betingelsene som de andre EU-landene.

- Jeg er mer nervøs for at EU-utvidelsen kan føre til stor arbeidsledighet i de østeuropeiske landene, sier LO-lederen i Trondheim til Dagbladet.

I Europabevegelsen ser de helt annerledes på det. Når de ikke får gå i tog, vil de ha en stand i Trondheim sentrum for å markere sine synspunkter 1.mai.

- Når de tidligere østeuropeiske landene kommer med i det europeiske fellesskapet og får hjelp og støtte, er det helt fantastisk, sier Trygve Lægreid.