Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO og NHO enige om lønnsoppgjøret

LO og NHO enige om et lønnstillegg på to kroner, i tillegg til en krone til lavtlønnede grupper.

 ENIGE:  LO-leder Roar Flåthen (t.v.) og NHO-leder John G. Bernander før snakker med pressen etter starten av  mellomoppgjøret i lønnsforhandlingene på NHOs hovedkontor i Oslo. I dag ble de enige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ENIGE: LO-leder Roar Flåthen (t.v.) og NHO-leder John G. Bernander før snakker med pressen etter starten av mellomoppgjøret i lønnsforhandlingene på NHOs hovedkontor i Oslo. I dag ble de enige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Partene kom til enigheten i tarifforhandlingene i kveld.

- Partene er tilfredse med at man har kommet til enighet i mellomoppgjøret gjennom forhandlinger, sier administrerende direktør John G. Bernander i NHO.

- Det faktum at vi kom til en enighet styrker tilliten til forhandlingsordningen og styrker relasjonene mellom partene i arbeidslivet, sier Bernander.

Lavlønnsprofil LO-leder Roar Flåthen understreker at også han er fornøyd med lønnsoppgjøret. LO peker særlig på at det har en lavlønnsprofil og gir gode bidrag til likelønn.

- Samtidig har vi sikret alle LO-medlemmer som omfattes av oppgjøret en god reallønnsvekst, og trygget arbeidsplassene, sier Flåthen.

Alle som omfattes av avtalen får et tillegg på om lag 4.000 kroner i året. For dem med lavest lønn (under 340.000 kroner i året) blir det samlede tillegget på rundt 6.000 kroner i året.

NHO og LO er også enige om vesentlige besparelser i innbetalingene til Sluttvederlagsfondet.

- Kraftig økning
Fondet gir utbetalinger til arbeidstakere mellom 50 og 66 år som ufrivillig må slutte i jobben. Ordningen justeres nå slik at det blir en vesentlig økning i vederlaget til de som vil bli berettiget til det, mens den løpende arbeidsgiverbetalingen nesten halveres.

- Sluttvederlaget øker kraftig og vil utgjøre et virkelig betydningsfullt tilskudd for dem det gjelder, sier Flåthen.

Lønnsoppgjøret omfatter rundt 200.000 medlemmer på 130 overenskomster. 27 prosent av disse får lavlønnstillegget. Over halvparten av alle kvinner som omfattes av oppgjøret, vil få lavlønnstillegget, ifølge LO.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media