LO og Unio om Telenor-bråket: - Horne saboterer for Mæland

LO og Unio mener likestillingsminister Solveig Horne reverserer norsk likestilling. Nå vil de stille krav til heltidsstillinger, og skryter av Mælands kamp for kvinner i Telenor.

- LIKESTILLINGEN REVERSERES: LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik og påtroppende Unio-sjef Ragnhild Lied roper nå varsko om likestillingens kår i Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
- LIKESTILLINGEN REVERSERES: LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik og påtroppende Unio-sjef Ragnhild Lied roper nå varsko om likestillingens kår i Norge. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Likestillingen er i ferd med å reverseres. Vi vil være et gnagsår som aldri forsvinner, for noen må få vondt før vi kan få dem til å endre systemet.

Slik oppsummerer påtroppende Unio-sjef Ragnhild Lied sin kamp for likestilling og kvinnens posisjon i norsk arbeidsliv.

Hun overtar som leder for 330 000 medlemmer etter nyttår. Sammen med LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik, roper hun nå varsko om likestillingens kår i Norge.

- Mæland var tydelig Lied og Følsvik mener bråket rundt ansettelsen av Telenor-sjef Sigve Brekke, og VGs artikler om at tre sentrale kvinner skal ha blitt utelatt fra finalerunden i ansettelsesprosessen, gjør temaet mer relevant enn noen gang.

- Monica Mæland var overraskende tydelig i sin beskjed om at Telenor skulle se etter en kvinnelig konsernsjef. Samtidig tar regjeringen nå bort de eneste verktøyene Mæland og andre har i kampen for likestilling. Solveig Horne saboterer dermed for Mælands prosjekt, sier Følsvik.

Likestillingsverktøyene de sikter til er blant annet aktivitetsplikten for virksomheter under 50 ansatte, og redegjøringsplikten. Verktøyene skal sikre at staten skal kunne stille krav til tiltak for likestilling, og redegjørelse for disse tiltakene. Men det forsvinner med Hornes forslag om å slå sammen likestillingsloven med diskrimineringslovene, mener de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer