LO-pamper vant lønnskamp

LO-sjefene ble fjorårets lønnsvinnere. 13 prosent økning i lønna sendte Yngve Hågensen opp til 705 000 kroner i årslønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de siste tre årene har han dermed doblet lønnen sin. Men det er ikke bare sjefen som har fått økning i lønna. Alle de andre sjefene i Landsorganisasjonene har mottatt en tilsvarende økning i lønna, skriver Dagens Næringsliv.

- Ja, jeg har mer enn nok, sier nestleder Gerd-Liv Valla til økonomiavisen.

Høsten 1998 besluttet sekretariatet i LO at lederen skulle ha samme lønnstrinn som en statsråd. Som en følge av dette fikk Hågensen en lønnsøkning på 80 prosent. Etter å ha ligget på litt over 300 000 kroner i årslønn havnet Hågensen nærmere 625 000 kroner etter bare et år. I fjor ble altså tillegget på 13 prosent.

LO-lederens nærmeste medarbeidere fikk 90 prosent av hans lønn. Gerd-Liv Valla, Jan Balstad og hovedkasserer Bente Halvorsen har dermed en lønn på 634 000 kroner hver.

Hadde LO-ledelsen fulgt sine medlemsmasses lønnsøkning ville hverdagen nok ikke vært like rosenrød for arbeidersjefene. For dem ble lønnsøkningen på sparsommelige 4,5 prosent.