LO-rådgiver langer ut mot Støre

LO-rådgiver Jonas Bals kritiserer sin tidligere sjef Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre for hånd­teringen av Acer-saken.

IKKE ENIGE: LO-rådgiver Jonas Bals (t.v.) jobbet tidligere sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Nå er han dypt uenig i hvordan Ap-lederen håndterer Acer-saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE ENIGE: LO-rådgiver Jonas Bals (t.v.) jobbet tidligere sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Nå er han dypt uenig i hvordan Ap-lederen håndterer Acer-saken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Mye partifolk som er rasende over ikke å bli lyttet til, og som i likhet med meg er dypt, dypt bekymret for langtidsskadene dette vil påføre partiet, skriver Bals i kommentarfeltet under et innlegg på Støres Facebook-side.

Videre skriver Bals, som skrev boken «I bevegelse» med Støre, at «Det hele er som en dårlig reprise på Vikarbyrådirektivet – med all den tilliten som ble ødelagt i lang tid etterpå, og som vi bar med oss hele veien inn i stortingsvalget 2017.»

Da Klassekampen tok kontakt, ønsket han ikke kommentere saken.

– Verre enn EU-striden

En som deler Bals bekymringer er fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik. Han sier til avisen at Acer-saken er mer opp­rivende for partiet enn EU-striden.

– Da var også mange veldig imot partiets linje, men de meldte seg aldri ut, sier Sandvik og bekrefter at det nå er tilfellet.

– Folk man aldri kunne tenke seg kunne forlate partiet, har nå gått ut, sier Sandvik.

– Kjøper ikke argumentene

Bystyremedlem for Ap i Oslo, Andreas Halse, skriver på sin Facebook-side at «det er lett å si at vi skal lytte til fagbevegelsen eller grasrota. Problemet er bare, hva gjør jeg når jeg ikke tror på argumentene?» Halse ber blant annet Bals, som mener dette er et viktig spørsmål, om svar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer