Maaemo får refs av Arbeidstilsynet:

LO raser mot stjerne-restaurant som brøt loven: - Som å drive med doping i toppidretten

Arbeidstilsynet avdekket lovbrudd hos kjendisrestauranten Maaemo. - Det bør få konsekvenser, sier LO-forbund. 

AVSLØRTE ULOVLIGHETER: Fredag skrev Dagbladet at Arbeidstilsynet har avslørt det de kaller «omfattende og betydelige» lovbrudd hos stjernerestauranten Maaemo. Her fra kjøkkenet til Maaemo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
AVSLØRTE ULOVLIGHETER: Fredag skrev Dagbladet at Arbeidstilsynet har avslørt det de kaller «omfattende og betydelige» lovbrudd hos stjernerestauranten Maaemo. Her fra kjøkkenet til Maaemo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - At noen kan vinne Michelin-stjerner ved å bryte loven, er som doping i toppidretten. Vi bør ikke la noen vinne stjerner med ulovlige midler, sier Tore Skjelstadaune, leder for Fellesforbundets avdeling 10, som organiserer Oslos restaurantarbeidere, servitører og hotellansatte.

Fredag skrev Dagbladet at Arbeidstilsynet har avslørt det de kaller «omfattende og betydelige» lovbrudd hos stjernerestauranten Maaemo.

Maaemo ligger i Bjørvika, Oslos nye finanssentrum, og restauranten ble verdenskjent da den i 2012 fikk to stjerner i Michelinguiden, som eneste spisested i Norge. Det var første gang i Norden en restaurant debuterte i guiden med to hele stjerner.

Best blant stjernene

I februar i år nådde Maaemo en ny milepæl: Da ble restauranten som første norske restaurant noensinne belønnet med matverdenens høyeste utmerkelse: tre stjerner i Michelinguiden. I dag er kjøkkensjef Esben Holmboe Bang en av Europas heteste kokker.

Arbeidstilsynet har siden mai i år gransket den verdenskjente restauranten Maaemo i Oslo, og har avslørt at de ansatte ikke har fått lovpålagte overtidstillegget og har hatt 15-timersdager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer