LO refser kjendiskokkene

Luksusrestaurantene manglet overtidsbetaling, hadde ulovlig lange dager og dårlig arbeidsmiljø. LO-forbundet mener kjendiskokkene «har sviktet totalt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er utrolig skuffa, sier Tore Skjelstadaune fra Fellesforbundet, som organiserer Oslos restaurantarbeidere, servitører og hotellansatte.

Restaurantene er blant Norges mest eksklusive, og flere av dem blir ledet av Norges mest kjente kokker.

De siste månedene har Dagbladet avdekket hvordan ansatte ikke har fått overtidsbetalt, har jobbet ulovlig lange dager og blitt utsatt for flere brudd på arbeidsmiljøloven.

- Disse kokkene burde gått foran som et godt eksempel, men her har de sviktet totalt, sier Skjelstadaune.

Michelin-restaurant 20. juli skrev Dagbladet om restaurant Maaemo som fikk kritikk fra Arbeidstilsynet for å bryte arbeidsmiljøloven. Maaemo ble verdenskjent da den i 2012 fikk to stjerner i Michelin-guiden, som den eneste restauranten i Norge. I dag er kjøkkensjef Esben Holmboe Bang blitt en av Norges mest kjente kokker.

Restauranten fikk kritikk fra Arbeidstilsynet for flere lovbrudd. Timelistene viste at enkelte ansatte jobbet mer enn 60 timer i uka. Lønnsslippene viste at alle utenom én jobbet på fastlønn og at ingen fikk utbetalt overtidstillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer