- LO-samarbeid kostet regjeringen 10 milliarder

Stoltenberg mener det er bra.

GODE VENNER: Statsminister Jens Stoltenberg applauderer LO leder Roar Flåthen under LO Stats kartellkonferanse tidligere i år. Flåthen mener alle vedtakene i LOs favør gagner alle nordmenn. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
GODE VENNER: Statsminister Jens Stoltenberg applauderer LO leder Roar Flåthen under LO Stats kartellkonferanse tidligere i år. Flåthen mener alle vedtakene i LOs favør gagner alle nordmenn. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOs politiske seire har kostet regjeringen mer enn 10 milliarder kroner i inneværende stortingsperiode, ifølge NRK.

Doblet fradrag for fagforeningskontingenten, videreført AFP-ordning og kamp mot sosial dumping er noen av sakene som har kostet regjeringen dyrt, ifølge tall NRK har innhentet fra departementene.

Høyre-leder Erna Solberg reagerer på det tette samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet.

- Dette viser at de klare prioriteringene fra denne regjeringen er å gjøre LO og fagbevegelsen fornøyd i stedet for å prioritere de viktigste sakene, sier hun.

Jens Stoltenberg avviste imidlertid kritikken under årets første partilederutspørring i kanalen mandag.

- At vi i full åpenhet samarbeider med LO er ikke et demokratisk problem, sier Stoltenberg.

LO-leder Roar Flåthen mener tallene viser at LO har innflytelse.

- Det som er bra for LOs medlemmer, er bra for Norge, er bra for den norske modellen og for norske arbeidstakere generelt. Så jeg er glad for at vi har fått til såpass mye i denne perioden, sier han.

(NTB)