LO satser 50 mill. på det norske meglerhuset

Etter første å ha brukt 30 millioner kroner satser LO nye 18 millioner kroner i meglerhuset.

SATSER MER I TAPSSLUK: LO-leder Gerd Kristiansen og nestleder Tor-Arne Solbakken satser nå nye millioner på Sparebank 1 Markets. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SATSER MER I TAPSSLUK: LO-leder Gerd Kristiansen og nestleder Tor-Arne Solbakken satser nå nye millioner på Sparebank 1 Markets. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Sparebank 1 Markets tapte 168,5 millioner kroner i fjor og totalt har meglerhuset tapt 455 millioner kroner siden Kaupthings norske avdeling ble gjenopplivet i 2009, skriver Finansavisen i dag.

Mandag ble det klart at LO er med videre når eierskapet til Sparebank 1 Markets flyttes fra Sparebank 1 Gruppen og over til en rekke sparebanker, og LO direkte.

Sparebank 1 SR-bank i Rogaland, som tjener svært gode penger på egen virksomhet, er på sin side helt ute av meglerhuset.

LO øker eksponeringen LO satser mer og nå eier alle de 880.000 medlemmene i LO sin bittelille bit av Norges mest ulønnsomme meglerhus, Sparebank 1 Markets, skriver avisen.

Etter at LO har brukt 30 millioner kroner på tapssluket kaster det 18 nye millioner kroner inn i meglerhuset. LO øker med det eksponeringen fra et indirekte eierskap på 10 prosent til et direkte eierskap på 12 prosent.

— Hva er logikken med en arbeidstakerforenings eierskap i et meglerhus?

— Selv om vi ikke har noen grunn til å kjøpe et meglerhus på egen kjøl, har vi heller ingen grunn for å selge. Vi har jo vært med på eiersiden hele tiden. I stedet for et indirekte eierskap fortsetter vi med et direkte eierskap, sier Tor-Arne Solbakken, nestleder i LO og styrerepresentant i Sparebank 1 Gruppen til Finansavisen.