Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO-sjefen reagerer på høye strømpriser

Stiller flere krav til regjeringen.

Oslo 20100615. LO-leder Roar Flåthen. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
Oslo 20100615. LO-leder Roar Flåthen. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I brevet VG har fått tilgang til, krever LO blant annet sterkere statlig styring av norsk vannkraftproduksjon, harde økonomiske sanksjoner mot produsenter som tapper vannmagasiner ned, utbedring av strømnettet og bygging av nye gasskraftverk.

«Vi har stelt oss slik at vi står i den verste vårknipa på årevis, med nesten tomme magasiner», skriver Flåthen blant annet i brevet.

Han slår fast at regjeringen for lenge siden burde tatt initiativ til å bygge flere gasskraftverk.

«Regjeringen må i det minste bidra til at den gitte konsesjonen som står ubrukt blir benyttet til å stabilisere vår energiforsyning», heter det videre i brevet.

Ola Borten Moe oppfatter ikke brevet som kritikk, men som konstruktive forslag. Han sier også at det er aktuelt å komme LO i møte på flere områder.

- Jeg kvitterte ut en positiv holdning til alt, unntatt bygging av gasskraftverk uten rensing. Det er det ikke grunnlag for verken i regjeringen som helhet eller i mitt eget parti, sier Borten Moe.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media