Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO slakter forslag om 21-årsgrense

Gerd Liv Valla mener forslaget er diskriminerende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsorganisasjonen (LO) er ikke nådig mot regjeringens forslag om 21-årsgrense for såkalte henteekteskap, og slakter forslaget.

- Å innføre en aldersgrense i en lovparagraf kan lett bli en sovepute som ikke hindrer tvangsekteskap, selv om den gjør det vanskeligere med selve familiegjenforeningen. En slik regel vil også virke diskriminerende i forhold til grupper utenfor EØS, sier LO-leder Gerd-Liv Valla til Dagsavisen.

Saken vekker sterke følelser både blant tilhengere og motstandere og er omstridt også utenfor regjeringen. To av tre høringsinstanser sier nei til 21-årsgrense.

LO avviser så vel forslagene om krav til bosetting, jobb og studier som krav om at ektefellene samlet ikke skal ha sterkere tilknytning til et annet land enn Norge.

- Vi mener det er viktigere å ta i bruk en rekke andre virkemidler, slik at vi kan komme tvangsgifting til livs, sier Valla.

Blant annet mener LO at regjeringen bør gjeninnføre et forbud mot ekteskap mellom søskenbarn. Også dette er et sterkt omstridt forslag.

(NTB)

UENIG MED HANSSEN: Gerd Liv Valla mener at 21-års aldersgrense på henteekteskap diskriminerer. Hun er ikke alene om å kritisere forslaget. Arkivfoto:SCANPIX
UENIG MED HANSSEN: Gerd Liv Valla mener at 21-års aldersgrense på henteekteskap diskriminerer. Hun er ikke alene om å kritisere forslaget. Arkivfoto:SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!