Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO snuser på nye medieinvesteringer

- Vi ser mange offensive løsninger.

VURDERER MULIGHETENE: LO har satt ned et eget utvalg som vurdere nye investeringer for å bidra til økt mangfold i norsk presse. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
VURDERER MULIGHETENE: LO har satt ned et eget utvalg som vurdere nye investeringer for å bidra til økt mangfold i norsk presse. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO har satt ned et eget utvalg som vurdere nye investeringer for å bidra til økt mangfold i norsk presse. Dagsavisen gjør sine hoser grønne for landets største hovedorganisasjon.

I februar solgte LO og Telenor seg ut av Amedia og overlot mediekonsernet til Sparebankstiftelsen for 395 millioner kroner. Men LO skal fortsatt drive en aktiv mediepolitikk, sier stedfortredende informasjonssjef Øyvind T. Hansen til Klassekampen.

Et utvalg er nedsatt som innen 1. november skal meisle ut organisasjonens nye mediestrategi. Ifølge Hansen kan utvalget vurdere å bruke deler av inntektene fra salget av Amedia til dette formålet.

Torsdag ga styret i Mentor Medier, som eier Dagsavisen og Vårt Land, fullmakt til å gå ut med en rettet emisjon - et tilbud til utvalgte investorer om å kjøpe aksjer. Målet er å tiltrekke seg LO og lokale investorer til et samarbeid.

- Vi har satt av de neste seks månedene for å se om vi kan få på plass en storstilt mangfoldssatsing med Dagsavisen som motor for flere lokale utgaver, sier Eirik Hoff Lysholm, administrerende direktør og sjefredaktør i Mediehuset Dagsavisen.

Han sier det er naturlig å snakke med LO.

- Vi ser mange offensive løsninger med vår utgavemodell og mener det fortsatt er behov for breddemedier som har en sosialdemokratisk formålsparagraf, sier han.

LO-utvalget skal ha sitt første møte over påske.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart