Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO stiller seg bak lærerne

LO frykter at kampen om lærernes arbeidstid kan forplante seg i resten av arbeidslivet.

STØTTE: LO-nestleder Tor-Arne Solbakken støtter lærerne i kampen om arbeidstida. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
STØTTE: LO-nestleder Tor-Arne Solbakken støtter lærerne i kampen om arbeidstida. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Klassekampen torsdag. Med dagens ordning kan lærernes organisasjoner motsette seg endringer av arbeidstidsordninger, noe KS mener bør være opp til de lokale arbeidsgiverne.

Mette Nord, leder i Fagforbundet, mener striden er et tegn på en generell samfunnstrend der arbeidsgiverne og politiske myndigheter ønsker å få mer styringsrett over når de ansatte skal jobbe, uten å måtte forholde seg til fagbevegelsen.

- Regjeringen vil myke opp reglene om arbeidstid. Den oppmykingen ser ut til å gå i retning av at vi skal jobbe lenger, og at andre skal ha styringa. Vi vil forsvare normalarbeidsdagen, sier hun til Klassekampen.

Ifølge avisa inneholder LOs tariffdokument et eget avsnitt om arbeidstid, der de skriver at de «ser med bekymring på myndighetenes ambisjoner om endring i arbeidstakernes disfavør».

- Det er ikke tvil om at vi støtter lærerne her. Vi avviser angrepene på arbeidstidsordningene og reguleringene i tariffavtalene som vi ser mange steder i arbeidslivet, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken.

Kommer ikke KS og lærernes foreninger til enighet, kan det bli streik i slutten av mai.

(NTB)

Hele Norges coronakart