LO støtter Kværner-ansatte - går mot Røkkes fusjonsdrøm

Kjell Inge Røkke får nå LO imot seg i kampen for å fusjonere Aker Maritime og Kværner. Hovedtillitsvalgt Rolf Utgård jubler over støtten som tikket inn seint i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen timer tidligere hadde en rekke tillitsvalgte i Kværner-konsernet hudflettet LO-leder Yngve Hågensen og Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen for deres manglende vilje til å ta stilling i konflikten. Fellesforbundet stritter fortsatt imot, mens LO nå altså toner flagg. Mot Røkke.

- Vi skal ivareta medlemmenes interesser i begge selskapene. For LO vil det derfor ikke være mulig å gå inn for at en fusjon finner sted så lenge de ansatte i det ene selskapet går så sterkt imot, sier nestleder Jan Kr. Balstad i LO.

- Uhyre viktig

Hvilket lyder som den nydeligste musikk i Rolf Utgårds ører. På en pressekonferanse i går formiddag beskrev de Kværner-ansatte Røkkes fusjonsplaner som et voldtektsforsøk mot Kværner. De slaktet visjonen om å drille en samlet olje- og gassdivisjon på hjemmebane før man satser for fullt internasjonalt, og sa at 2000- 2500 industriarbeidsplasser går tapt om Røkke får viljen sin.

- Det er uhyre viktig at LO nå forteller hvor de står. Ikke minst for aksjonærene, som bør vite hvor de har fagorganisasjonene når de skal stemme under generalforsamlingen 4. mai, sier Rolf Utgård.

- Men noen helhjertet støtteerklæring er vel ikke dette?

- Vi kan ikke forvente hallelujarop så lenge LO-medlemmer i Aker Maritime er positive til fusjonen. Bare det at de sier de ikke vil gå inn for sammenslåing, holder i massevis, sier Utgård.

«Hemmelige møter»

Under pressekonferansen i går haglet det med beskyldninger om «hemmelige møter» mellom Røkke, Yngve Hågensen og Kjell Bjørndalen. Dette ble seinere på dagen tilbakevist av så vel LO som Fellesforbundet.

Kjell Inge Røkke får litt å hanskes med, når han møter de Kværner-tillitsvalgte i Aker Maritimes lokaler på Lilleaker utenfor Oslo klokka 13.30 i dag.

Yngve Hågensen lå i går hjemme med vond rygg, og var ikke tilgjengelig for kommentar.