LO SEILER UNDER FALSK FLAGG: Leder av Høyres Kvinneforum, Julie Brodtkorb Voldberg, mener LO ikke har prioritert likelønn, og sviktet kvinnene under årets lønnsforhandlinger. Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
LO SEILER UNDER FALSK FLAGG: Leder av Høyres Kvinneforum, Julie Brodtkorb Voldberg, mener LO ikke har prioritert likelønn, og sviktet kvinnene under årets lønnsforhandlinger. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

- LO svikter kvinnene

Høyres Julie Voldberg raser over årets lønnsoppgjør. Hun mener LO svikter kvinner. LO mener Voldberg burde ha gjort hjemmeleksa si før hun uttaler seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Onsdag ble den lengste streiken på 30 år avslutta da partene i kommuneoppgjøret ble enige om årets lønnsoppgjør.

Leder av Høyres Kvinneforum, Julie Voldberg, lar seg hisse opp over lønnsoppgjøret.

Hun mener LO har gjort alt for lite for kvinner, og sviktet i kampen for likelønn.
 
- Jeg reagerer sterkt på dette. LO har lurt kvinnene og seilt under falsk flagg. LO er ikke en del av løsningen, men en del av problemet, sier Voldberg til Dagbladet.

- Mennene er vinnerne Voldberg mener LO ikke har kjempet for likelønn under årets forhandlinger:

- LO sier de har kjempet for likelønn, men det har ikke vært hovedsatsningen eller deres viktigste prioritet. De som har fått høyere lønn i dette oppgjøret er lavtlønna menn. Dette viser hvilke sterke krefter som rår i LO — her er det gutta som rår.
 
- Kvinner og menn i lavtlønnsgruppene har lik lønn. Det er særlig innen offentlig sektor at kvinner med høy utdanning har sakket akterut. Det er der tiltakene må settes inn, sier Voldberg til Dagbladet.

Voldberg mener LO heller burde ha gått inn for en kompetansepott for høyt utdanna kvinner.

- Man burde ha en kompetansepott med en viss andel penger til kvinner med høy utdanning og kompetanse, som lærerere og sykepleiere. Det er ikke riktig at kvinner med høy utdanning ikke skal få betalt for det, sier Voldberg.

- Bør ha kunnskap før man uttaler seg Nestleder i LO, Gerd Kristiansen, mener Voldberg burde ha lest hjemmeleksa si før hun uttaler seg om lønnsoppgjøret:

- Jeg kan nesten ikke tro at det er sant. Hun burde satt seg inn i avtalene før hun uttalte seg. Det er jo nettopp lærere og sykepleiere som kommer best ut av dette, sier en oppgitt Kristiansen. 

- I tillegg til tillegg får de høyt utdannede 2 000 kroner ekstra, og det er også satt av penger til en lokal pott i kommunesektor hvor store deler av potten går til kvinner, forlarer hun.  

- Det er flere som mener at dette er århundrets likelønnsløft, så jeg tror ikke Voldberg har skjønt hva vi holder på med i tariffoppgjørene. Voldberg burde spørre dem hun påstår ikke har fått bedre vilkår, som sykepleiere og lærere i kommunesektor, hva de synes. De får mer enn andre og kan i tillegg vente seg ytterligere økninger.