Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- LO-tillitsvalgte skal ikke presse medlemmer til å stemme Ap

Siv Jensen reagerer sterkt på Raymond Johansens refs av LO.

REAGERER: Frp-leder Siv Jensen reagerer sterkt på Ap-sekretær Raymond Johansens refs av fagbevegelsen for at de ikke snakket nok om Ap i valgkampen. Hun mener han opptrer nedlatende overfor LO-medlemmene. Foto: Tommy Arnesen
REAGERER: Frp-leder Siv Jensen reagerer sterkt på Ap-sekretær Raymond Johansens refs av fagbevegelsen for at de ikke snakket nok om Ap i valgkampen. Hun mener han opptrer nedlatende overfor LO-medlemmene. Foto: Tommy Arnesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-leder Siv Jensen sier til reagerer sterkt på uttalelsene fra Ap-sekretær Raymond Johansen på konferansen til LO Stat i formiddag.

Frykt for partipolitikk Som del av en «utluftingen» i parforholdet mellom Ap og LO, det fagligpolitiske samarbeidet, sa Johansen et det er for stor frykt i fagbevegelsen for å snakke med medlemmene om partipolitikk. Svært få ledere i fagbevegelsen sa rett ut at medlemmene burde stemme rødgrønt, enda færre anbefalte Ap.

Oppsiktsvekkende - Det Johansen sier er oppsiktsvekkende. Jeg lurer på om han har snakket før han har tenkt seg om. For det kan jo ikke være slik at tillitsvalgte skal presse sine medlemmer til å stemme på Ap.

Nedlatende - Det å være fagorganisert er ikke ensbetydende med at man skal presses til å stemme på politiske partier man ikke er enige med. LO's medlemmer kan gjøre seg opp mening selv, og bestemme hva de skal stemme på.

Jeg mener Johansen gir uttrykk for en veldig nedlatende holdning til LOs medlemmer. Det kan se ut som han betrakter LOs medlemmer som Aps eiendom, men valgresultatet viser at mange av LOs medlemmer mener at andre partier enn Ap ivaretar deres interesser, sier Jensen.

Ivareta medlemmenes interesser Hun sier hun antar at LO er interessert i å samarbeide med den nye regjeringen for å ivareta medlemmenes interesser.
- LO har nå en mulighet til å vise sin uavhengighet i forhold til Ap, eller om LO og Ap er to sider av samme sak, sier Jensen.

Leder i LO Stat, Tone Rønoldtangen, er ikke enig med Ap-sekretæren i at fagbevegelsen ikke gjorde sitt.
- Vi fikk ikke drahjelp fra Ap. Ap manglet en sak å tilby velgerne, sier Rønoldtangen.