Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO-topp ber folk slutte å bruke kontanter

LO-sekretær Trude Tinnlund mener det ikke gjøres nok i kampen mot svart betaling og oppfordrer alle til å bruke bankkort når man skal betale for tjenester i service-, bilpleie- og frisørsektoren.

FOTO: ALEKSANDER NORDAHL/Dagbladet.
FOTO: ALEKSANDER NORDAHL/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forumet Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ) som består av KS, NHO, Skatteetaten, LO, Unio og YS skal fram mot jul kjøre en kampanje for å få folk til å bruke kort som betalingsmiddel, skriver LO Aktuelt.

- Hvis alle betaler med kort blir det svært mye vanskeligere å drive utenfor lovens grenser, sier Trude Tinnlund til bladet.

Tinnlund har ansvaret i LO for kampen mot svart arbeid samt for arbeidet mot arbeidsmiljøkriminalitet og sosial dumping.

- Alt dette hører sammen, sier hun og peker på at der det er sosial dumping, finner man ofte også svart arbeid og usikre arbeidsforhold. Hun ønsker seg derfor et større samarbeid på tvers av politiet, Arbeidstilsynet, Skatteetaten og gjerne også Mattilsynet.

- Samordnede kontroller avdekker mye, sier hun.

(NTB)