Hyttekrangel

LO-topp kalte hyttenaboen «rasshøl»

Sjefen for Fellesforbundet i Fredrikstad beklager.

KONFLIKT: På Onsøy utenfor Fredrikstad har det pågått en konflikt mellom Øytangen vel og feriehjemmet Solviken. Bildet er fra stedet Foten på Onsøy. Foto: Thomas M. Hansen / Wikimedia
KONFLIKT: På Onsøy utenfor Fredrikstad har det pågått en konflikt mellom Øytangen vel og feriehjemmet Solviken. Bildet er fra stedet Foten på Onsøy. Foto: Thomas M. Hansen / Wikimedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere år har det pågått en konflikt mellom feriehjemmet Solviken og hyttenaboene i Øytangen Vel i Onsøy i Fredrikstad.

Konflikten dreier seg om at velforeningen meldte fra til Fredrikstad kommune om at deler av eiendommen til Solviken, som eies av Fellesforbundet, har blitt brukt til formål den ikke er regulert for.

Situasjonen er nå i ferd med å tilspisse seg.

I en mail til hytteeier Ole Fredrik Qvale tar LO-sjef i Fredrikstad Vidar Schei i bruk ukvemsord som får Fellesforbundets sentrale ledelse til å reagere, skriver avisa Demokraten.

Schei reagerer på at håndverkere som bygger på hytta til Qvale, kjører på Solvikens eiendom.

- Toppen av frekkhet er at du selv også parkerer på vår eiendom, et større rasshøl enn deg skal man lete lenge etter! skriver han i e-posten og fortsetter:

- En liten advarsel om at vi ikke tar ansvar for eventuelle skader som måtte komme på de parkerte bilene, når vi selv jobber ute i området! Vi stopper ikke å jobbe, selv om det står ulovlig parkerte biler på vår eiendom, selv om det blir trangt!

SENDTE EPOST: Denne eposte ble sendt fra Vidar Schei til Ole Fredrik Qvale. Skjermdump fra mailen.
SENDTE EPOST: Denne eposte ble sendt fra Vidar Schei til Ole Fredrik Qvale. Skjermdump fra mailen. Vis mer

- Ubehagelig

Det var hytteeier Ole Fredrik Qvale som meldte fra til kommunen om det han mente var brudd på reguleringsbestemmelsene på eiendommen til feriehjemmet Solviken. På eiendommen til feriehjemmet står 50 til 60 campingvogner på et område som ikke er regulert for det.

Ifølge Qvale har han og Velforeningen fått medhold fra Fredrikstad kommune i den saken, som betyr at Solviken har fått anmodningen om å rette feilene.

Brevet fra Qvale ble sendt til kommunen i 2016. To år seinere har feriehjemsstyret hyret inn et konsulentselskap i håp om å få til en nødvendig regulering, skriver Demokraten.

Ole Fredrik Qvale forteller at han ble sjokkert da han fikk «rasshøl»-e-posten fra Schei, og tror at ordlyden er på bakgrunn av at han klagde feriehjemmet inn til kommunen.

- Det var veldig ubehagelig. Jeg lurte på hva han mente, for vi parkerer ikke noe annet sted enn vi har gjort i alle år. Vi har bygget på hytta, og byggelederen har fått tillatelse fra daglig leder av Solviken for å frakte ting inn til hytta, sier Qvale til Dagbladet.

I etterkant av «rasshøl»-e-posten, har Qvale på nytt fått e-post fra Schei der han fikk tydelig beskjed om at håndverkere og andre aktører ikke fikk lov til å kjøre på eiendommen til feriehjemmet til Solviken. Dagbladet har sett e-postkorrespondansen. Der ga Qvale beskjed om at håndverkerne er informert.

Beklager

Vidar Schei beklager for hvordan han formulerte seg i mailen.

- Vi har hatt en konflikt med naboene over lengre tid. De har tatt seg til rette ved at håndverkere har parkert på vår eiendom. Dette har skjedd gjentatte ganger uten reaksjoner. Vi fikk ikke svar. Derfor kom jeg med en litt hardere ordlyd enn det jeg burde, sier LO-toppen.

BEKLAGER: Leder for Fellesforbundet i Fredrikstad, Vidar Schei. Foto: Fellesforbundet
BEKLAGER: Leder for Fellesforbundet i Fredrikstad, Vidar Schei. Foto: Fellesforbundet Vis mer

Vidar Schei mener velforeningens klage er sendt inn til kommunen for å lage «mest mulig skade» mot dem, og mener at campingvognene som står på eiendommen, ikke har noen innvirkning på hyttenaboene.

- Det var kanskje feil å kalle ham rasshøl. Det var uheldig av meg å si noe sånt, sier Vidar Schei.

- Lite hensiktsmessig

André Nerheim, kommunikasjonssjef i Fellesforbundet, sier til Demokraten at forbundet ikke «har grundig kjennskap» til konflikten på Solviken.

- Men på generelt grunnlag er dette en måte å ordlegge seg på som er lite hensiktsmessig, skriver Nerheim i en sms til avisa etter å ha lest Scheis «rasshøl»-e-post.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer