LO-topp om MDG: Nikkersfolk

Raymond Johansen mener Ap bør skaffe seg flere venner, men LO-topp Jørn Eggum vil ikke samarbeide med det han kaller «nikkersfolk» i MDG.

FRARÅDER SAMARBEID: Leder i Fellesforbundet, Jørg Eggum, syns på ingen måte at Ap burde samarbeide med MDG. Reporter: Mats Rønning. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg anbefalte Arbeiderpartiet å samarbeide med MDG nasjonalt første gang i 2013. Det er veldig naturlig at Ap er åpne for å samarbeide med andre, og jeg har veldig gode erfaringer med MDG. Det kommer jeg til å videreformidle, sa Oslos byrådsleder Raymond Johansen til Dagbladet valgnatta.

Men ikke alle ser det slik i Ap. Sentralstyremedlem og LO-topp Jørn Eggum som leder det mektige Fellesforbundet, kom med en klar advarsel da Dagbladet møtte ham foran landsstyremøtet i Ap tirsdag.

- Jeg tar MDG på alvor og har lest programmet deres. Det er så langt på siden av det Arbeiderpartiet har gått til valg på. Vi ønsker å utvikle industrien, MDG ønsker å avvikle industrien, sier han.

- Trenger venner

Raymond Johansen svarer med å vise til egne erfaringer med MDG i Oslo, der partiet i fire år har vært i byråd med Ap og SV.

- Vi tar på oss et stort ansvar og bygger broer mellom sosiale klasser og generasjoner. Klimautfordringene er vår tids største utfordring. Det er viktig for Arbeiderpartiet og Landsorganisasjonen i Norge å ha evnen til å kunne fange opp dette, sier Johansen og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer