Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO-topper krever billig bensin

I vår sto de i front for lønnsopprøret i LO. Nå krever Torbjørn Kristoffersen og Kleiv Fiskvik i LO at bensinprisen settes ned til sju-åtte kroner literen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De høylytte ropene om billigere bensin har spredt seg fra Hagen ytterst på høyresiden, tvers gjennom sentrumspartiene og helt ut på venstresiden i LO.

For samme dag som det blir klart at det er politisk flertall på Stortinget for billigere bensin, begynner også «nei-sida» i LO å kreve enda større kutt i bensinavgiftene enn de femti ørene som har blitt antydet fra Ap-hold.

- Avgiftene bør settes ned slik at bensinprisen går ned til sju-åtte kroner literen, sier Kristofferen til TV2-nyhetene.

Den markerte EU-motstanderen fra 1994 vil nemlig ha bensinspriser lik resten av Europa.

Hagen fornøyd

Carl I. Hagens gamle forslag om å la bensinavgiftene svinge omvendt i takt med oljeprisen får også støtte fra LOs tariff-opprørere.

- Når oljeprisen går opp bør bensinavgiftene gå ned slik at prisene holder seg stabile, sier Kleiv Fiskvik i Oslo Faglige Samorganisasjon til TV2.

Hagen fornøyd

Frp-leder Carl I. Hagen er fornøyd med at det nå ser ut til å bli flertall på Stortinget for kutt som monner i bensinavgiftene.

- At flere kommer etter oss er gledelig. Gledelig og søtt, sier han til NTB.

Han synes det er særlig søtt at Venstre-leder Lars Sponheim nå har lansert et gammelt Frp-forslag om variabel bensinavgift styrt av oljeprisen.

- Bensinprisen bør ned i 6.50-7 kroner fra pumpene, sier Hagen. Antydningene fra Ap om en reduksjon på 50 øre i bensinavgiften ser Carl I. Hagen på som en vits.